Арсеній Яценюк доручив МОН розібратися з компанією, яка передавала приватникам 13 млн грн на рік за доступ до державної електронної бази
четвер, 18 лютого 2016, 15:17

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Міністерству освіти і науки України в десятиденний термін розібратися з ситуацією в ДП «Інфоресурс», через яку приватна компанія отримувала 13 млн грн на рік за доступ до електронної бази з питань освіти. Про це він заявив на засіданні Уряду в четвер, 18 лютого.

Перший заступник Міністра освіти України Інна Совсун під час засідання Уряду повідомила, що ДП «Інфоресурс», яке є адміністратором єдиної державної електронної бази з питань освіти, створено під час перебування на посаді Міністра освіти Дмитра Табачника. Вона підкреслила, що база даних належить державі, а програмні засоби - приватній особі.  Університети, за словами Інни Совсун, сплачують цій приватній особі за доступ до бази 1,80 гривні за кожного студента за квартал.

Арсеній Яценюк підкреслив, що компанія за рік отримала 13 млн грн і планувала такі ж прибутки цьогоріч: «Це що за таке програмне забезпечення за мільйон американських доларів?».

Він наголосив, що схожі схеми були стосовно компанії ЄДАПС, проте завдяки Міністерству юстиції та Міністерству внутрішніх справ вони були ліквідовані.

Глава Уряду доручив МОН в десятиденний термін розібратися з ситуацією щодо компанії «Інфоресурс».

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів зазначила, що для того, щоб викорінити таку практику, три тижні тому Уряд схвалив законопроект, який передбачає, що закупівля і розробка будь-яких програмних продуктів за державні кошти передбачає їх передачу державі - уповноваженим органам прав інтелектуальної власності: «Тобто більше таких варіантів не буде, коли за державні кошти буде розроблятися програмне забезпечення, а власником будуть треті приватні особи».

Крім того, на засіданні Уряду було ухвалено рішення про звільнення Голови  Державної служби інтелектуальної власності за результатами службового розслідування.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua