Арсеній Яценюк доручив направити до ВККС матеріали на звільнення суддів, які блокують конкурси на посади керівників держпідприємств
середа, 6 квітня 2016, 19:07

На засіданні Уряду в середу, 6 квітня, Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Міністру юстиції України Павлу Петренку направити до Вищої кваліфікаційної комісії суддів матеріали щодо судових рішень, які виключно з корпоративних і бізнес-інтересів блокують проведення конкурсів на посади керівників державних підприємств.

Арсеній Яценюк наголосив, що триває «системна рейдерська робота»  зі зриву конкурсів на посади керівників державних підприємств: «З одного боку, не дають в Парламенті проголосувати закони, з іншого -  через суди зупиняють конкурси».

«Судова система приймає, м’яко кажучи, неадекватні рішення. Фактично Кабінету Міністрів України зв'язують руки через рішення, де написано «іменем України», але мені здається, що це «проти України», - сказав він.

Механізм захисту від цього, підкреслив Глава Уряду, – термінове ухвалення змін до Конституції та нових законів про статус суддів і судоустрій: «Завершення судової реформи і політична воля Парламенту на прийняття відповідних змін».

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності боротися з такими рішенням судів через Вищу кваліфікаційну комісію суддів та Вищу раду юстиції: «Щодо кожного факту, де йде зупинка рішень Кабінету Міністрів України виключно з корпоративних і бізнес-інтересів, - подавати матеріали на звільнення судді».

Глава Уряду звернувся до Міністра юстиції України Павла Петренка найактивніше підключитися до цього процесу: «Збирайте всі судові рішення. Міністерству юстиції – на узагальнення, і відправляємо ВККС».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua