Арсеній Яценюк доручив провести зустріч із керівниками підприємств-експортерів з питань стимулювання експорту та безпеки перевезень
п’ятниця, 25 березня 2016, 13:21

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив Міністерству економіки України та торговельному представнику України, Міністерству інфраструктури, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству енергетики та вугільної промисловості провести зустріч із керівництвом гірничо-збагачувальних комбінатів, найбільших металургійних заводів, великих енергетичних компаній, підприємств машинобудування та керівництва «Укрзалізниці» з питань стимулювання експорту та безпеки перевезень. Про це йшлося на засіданні Уряду в п’ятницю, 25 березня.

Нарада, підкреслив Глава Уряду, має відбутися у вівторок, 29 березня.

Він підкреслив, що метою відповідної зустрічі має стати розроблення кроків зі стимулювання експорту.

Глава Уряду наголосив, що динаміка експортної виручки зараз, «м’яко кажучи, не найкраща»: «Зрозуміло, що це пов’язано з падінням цін на зовнішніх ринках, але без стимулювання експорту нам буде складно отримувати доходи до Державного бюджету і валюту в золотовалютні резерви країни».

Друге питання, яке потребує розгляду, підкреслив Арсеній Яценюк, - це безпека перевезень, зокрема в зоні антитерористичної операції. Глава Уряду зазначив, що отримав низку звернень «про те, що підприємства не можуть безпечно возити свої вантажі». Для цього, підкреслив він, у зустрічі мають взяти участь керівництво Міністерства внутрішніх справ і Національної гвардії.

Глава Уряду також наголосив на необхідності участі в нараді керівника Державної фіскальної служби України для роз’яснень щодо системи відшкодування податку на додану вартість для підприємств-експортерів: «Нова, запроваджена Урядом система адміністрування та відшкодування  податку на додану вартість дає можливість за прозорим механізмом як платити ПДВ, так і отримувати відшкодування».

Арсеній Яценюк також доручив Міністру аграрної політики й продовольства України Олексію Павленку  провести зустріч із підприємствами агропромислового комплексу з питань підготовки до наступного експортного сезону.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua