Арсеній Яценюк доручив розібратися зі зволіканням у використанні регіонами капітальних видатків (відео)
середа, 25 листопада 2015, 14:53

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка розібратися зі зволіканням у використанні регіонами коштів державного фонду регіонального розвитку та капітальних видатків.

Арсеній Яценюк наголосив, що Уряд «пішов назустріч органам місцевого самоврядування і щодо розподілення коштів державного фонду регіонального розвитку, і при фінансуванні капітальних видатків».

Загалом регіонам було виділено 5 мільярдів гривень.

Водночас, за словами Глави Уряду, надходить інформація, що ці кошти «дуже погано використовуються»: «Уряд дав гроші, а по окремих об'єктах будівництво затягується».

«Гроші є, чого не було останніх років п’ять, але вони не використовуються», - наголосив він.
Глава Уряду також наголосив на незадовільній ситуації щодо подання інвестиційних проектів на 2016 рік: «Відповідно до норми Бюджетного кодексу, ми повинні отримати інвестиційні проекти, щоб передбачити їх в законі про Державний бюджет».

Органи місцевого самоврядування, зазначив він, звернулися на місяць продовжити термін подачі інвестиційних проектів: «Ми його продовжили до 25 листопада, якраз до сьогоднішнього дня. Але щось я не побачив великої кількості інвестиційних проектів. Тобто кажуть - гроші дайте, а під що конкретно – пропозицій немає».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд провів децентралізацію, «щоб дати додатковий фінансовий ресурс і щоб люди несли відповідальність»: «Ми відмовилися від того, щоби в Києві ділили, яку вулицю, школу чи лікарню ремонтувати. Віддали на місця. У результаті сталося так: і гроші є, і готові виділити ці гроші, тільки проектів немає».

Арсеній Яценюк звернувся до Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка провести селекторну нараду з керівниками областей та міст щодо зволікання у використанні регіонами коштів державного фонду регіонального розвитку та капітальних видатків «і розібратися конкретно, по яких об'єктах іде зволікання і чому».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua