Арсеній Яценюк доручив вжити всіх заходів, аби опалювальний сезон в Україні розпочався вчасно і в повному обсязі (відео)
середа, 30 вересня 2015, 15:01

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Віце-прем'єр-міністру - Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубку до наступного засідання Уряду підготувати нормативну базу, що «дає можливість вчасно і в повному обсязі не просто бути готовими, а запустити опалювальний сезон в Україні». Про це він сказав на засіданні Уряду в середу, 30 вересня.

«У зв’язку як зі зміною платіжок, так і ціною на енергетичні ресурси, ми повинні змінити і якість постачання послуг по енергозабезпеченню для громадян. Люди будуть платити тільки тоді, коли будуть отримувати послугу. Якщо послуги немає -  за неї ніхто платити не буде», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що технічна підготовка теплокомуненерго до опалювального сезону проводилася Урядом протягом останніх 3-4 місяців.

Відповідно до чинного законодавства, нагадав Арсеній Яценюк, органи місцевого самоврядування самостійно приймають рішення про початок опалювального сезону. 

Він  звернувся до керівників місцевих державних адміністрацій і енергопостачальних компаній, нагадавши, що Уряд України знайшов 5,6 мільярда гривень на компенсацію різниці в тарифах попередніх періодів у зв’язку зі зростанням курсу долара: «У нас було два варіанти. Або у зв’язку з ростом курсу долара перекласти це на кишені громадян, або знайти кошти в бюджеті та компенсувати це за рахунок коштів Державного бюджету. 5,6 мільярда Уряд виділив, і таким чином різниця в ціні буде компенсована за ті періоди, які передують початку опалювального сезону». 

Він зазначив, що зараз тривають взаємні розрахунки: «Енергопостачальні компанії і органи місцевої влади повинні невідкладно завершити цю процедуру, щоб ми заплатили енергопостачальним компаніям, а вони, відповідно - розрахувалися з НАК «Нафтогаз України».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua