Арсеній Яценюк: Дострокові парламентські вибори – це повна політична і економічна дестабілізація (відео)
п’ятниця, 19 лютого 2016, 18:53

"Національна забава у вигляді парламентських виборів, тому що політики хочуть взяти владу в країні, була причиною антиурядової істерії, антиурядової політики і всієї історії по відставці", - сказав Прем'єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п'ятницю, 19 лютого, в інтерв'ю українським телеканалам.

Глава Уряду зазначив, що це притаманна риса політиків - як тільки вибори закінчились, починати думати про наступні вибори.

Він зазначив, що багато представників коаліції краще працюють, ніж опозиціонери за часів колишнього режиму."Тобто все, що не зробив, - все погано. Зросла економіка – мало зросла. Підвищили соціальні стандарти – могли підвищити на більше. Доплатили армії, збільшили вдвічі грошове забезпечення для військовослужбовців – треба було втричі", - сказав Арсеній Яценюк.

"І ця антиурядова риторика привела до того, що об'єктивно в одних рейтинги з членів демократичної коаліції зросли, а в інших і персонально в мене ці рейтинги впали. Я це усвідомлював в перший день, коли другий раз став Прем'єр-міністром країни", - зазначив Глава Уряду.

"План був такий, - зазначив він. - Давайте відставимо Кабінет Міністрів України. Відставка Кабінету Міністрів України тягне за собою формування нового Уряду або дострокові парламентські вибори. Ми з вами протягом останніх декількох місяців чули вічну сагу про відставку. Чи чув хтось про те, а хто буде наступним Прем'єром, який буде наступний склад Кабінету, яка буде парламентська більшість? І, основне, що зміниться в житті українців?", - сказав Арсеній Яценюк.

"На ранок (після відставки Уряду - ред.) почнуть думати, як же сформувати Уряд. Не сформують. Ті, які хочуть дострокових виборів, однозначно внаслідок відставки Уряду будуть вимагати проведення дострокових парламентських виборів", - додав він.

"Дострокові парламентські вибори – це повна політична і економічна дестабілізація: зовнішньої допомоги немає, падіння доходів бюджету, це зразу впливає на курс національної грошової одиниці, тобто на курс української гривні. І це призводить до наслідків, яких країна не переживе", - наголосив Прем'єр-міністр.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua