Арсеній Яценюк – Джозефу Байдену: «Ми усвідомлюємо свою відповідальність і покладаємося на вашу допомогу» (відео)
понеділок, 7 грудня 2015, 22:18

«Сполучені Штати Америки є не просто партнером – є другом, другом українського народу. США не просто на словах, а на ділі борються за цінності і допомагають тим, хто бореться за свої цінності», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі з Віце-президентом США Джозефом Байденом, який перебуває в Києві з робочим візитом.

Глава Уряду підкреслив, що доля України «знаходиться в першу чергу в руках українців»: «Українці два роки тому довели, що вони можуть боротися за свою свободу, і вони вибороли цю свободу. І зараз вся повнота відповідальності за те, щоби країна змінилась, лежить, в першу чергу, на політичних лідерах України: Президенті, парламенті, Уряді й на персонально Прем'єр-міністрові».

«Ми чітко усвідомлюємо свою відповідальність за майбутнє країни», - наголосив він.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості допомоги США для України. Він висловив вдячність Віце-президентові Байдену: «Хочу ще раз вам подякувати від імені українського Уряду за ту допомогу, за ту підтримку і чітку й сильну позицію американського народу і американської адміністрації по відношенню до народу України. Ви продемонстрували на весь світ, що ви не просто на словах, а на ділі боретесь за цінності і допомагаєте тим, хто бореться за свої цінності».

«Ми можемо отримувати підтримку тільки тоді, коли ми самі себе підтримуємо і коли ми демонструємо прогрес, - підкреслив Глава Уряду: Дуже було багато зроблено. Але те, що зроблено, вже в минулому. Зараз треба говорити виключно про майбутнє».

Він зазначив, що під час зустрічі з Джозефом Байденом вони обговорили «всі основні питання, які необхідно зробити в Україні в найкоротший період часу»: «Позиція американської адміністрації повністю сходиться з позицією українського Уряду. Реальна, а не на словах, боротьба з корупцією. І саме для цього були створені низка незалежних органів по боротьбі з корупцією».

«Ми цінуємо підтримку американського Уряду в тому, щоби навчати українських антикорупційних детективів, щоби нові органи робили свою роботу», - додав він.

У плані подальших дій Уряду, наголосив Арсеній Яценюк, - насамперед дерегуляція і зменшення впливу влади на економічні процеси, реформа української податкової системи і Державної фіскальної служби, боротьба з корупцією на митниці, прозора приватизація, запровадження нових стандартів управління державними компаніями.

Глава Уряду нагадав про приклад ефективної співпраці України та США в питанні реформи системи управління держкомпаніями: «Американська адміністрація разом з EBRD, спільно з українським Урядом розробили статут Національної акціонерної компанії «Нафтогаз». Уперше в історії України запроваджуються незалежні директори в одній з найбільших енергетичних компаній. І це повинно відбуватися у всіх інших державних компаніях».

Запровадження прозорої приватизації Арсеній Яценюк назвав одним із основних шляхів, як залучити американських інвесторів: «Після низки зустрічей з адміністрацією США та останнього візиту (Міністра торгівлі США) Пенні Прітцкер ми робимо все для того, щоби американські інвестиції прийшли в Україну». 

Арсеній Яценюк звернувся до Джозефа Байдена: «Ми усвідомлюємо свою відповідальність. Ми покладаємося на вашу допомогу. Сполучені Штати Америки є не просто партнером – є другом, другом українського народу».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua