Арсеній Яценюк: Фактично в Україні не існує уряду. У владі існує тільки одна особа – Зеленський (відео)
неділя, 7 листопада 2021, 19:14

«Уряд є тільки формально. Фактично в Україні не існує уряду. У владі існує тільки одна особа – це Володимир Зеленський. Міністрів не знали перед призначенням і не знають, коли звільняють. Така сама доля наступних», - підкреслив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу «Україна» 7 листопада. 

Арсеній Яценюк вважає зміни в уряді «виключно професійним політтехнологічним підходом, щоб відволікти увагу від найбільших проблем сьогодні в країні». 

«Так професійно, як працює ця адміністрація президента в частині маніпуляції і роботи з пропагандистськими тематиками, я ще не зустрічав ніколи. Вони дуже професійно вміють продавати людям картинку і відволікати людей від тих проблем, які реально турбують сьогодні суспільство», - сказав він. 

Він наголосив, що зараз у владі «є тільки одна особа – Володимир Зеленський»: «Інших людей не існує взагалі в системі влади. 30% громадян країни не знають прізвище прем’єр-міністра. І коли йде дискусія про те, що поміняли якихось міністрів, - так тих міністрів не знали до того, як їх призначили, і не знають тоді, коли їх звільнять. І така сама доля наступних»

Арсеній Яценюк зазначив, що був здивований промовою президента Зеленського при представленні міністрів: «Ті слова, які він виголошував, я чув 2,5 роки тому: «Нам треба зміни. Нам треба покращення. Нам треба боротьбу з корупцією. Нам треба, щоб тут було добре і там було добре». Ви 2,5 роки вже при владі. Ви хоча би платівку поміняйте або прийміть для себе рішення, що ви нездатні керувати державою. Тому що це відомо всім, крім них».

«Мова йде про те, що громадяни країни не відчувають себе в безпеці. Майже 80% громадян країни кажуть, що країна йде не туди. Це означає, що люди просто не вірять у завтрашній день, бояться завтрашнього дня», - наголосив він. 

«Тому проблема набагато глибша, ніж просто якась там економічна формула, фінанси чи якісь особи, які обіймають посади в державі. Проблема в тому, що той кредит довіри, який всі очікували в 2019 році, він просто, знищений, і це вбиває віру суспільства в можливість змін», - підкреслив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua