Арсеній Яценюк: Формування державних холдингів дозволить повністю вивести з-під контролю міністрів управління об'єктами держвласності
понеділок, 14 грудня 2015, 19:28

Ухвалення законодавства про прозору приватизацію – це перший і найкоротший шлях до того, щоб залучити іноземних інвесторів: «Це шлях збільшити обсяг інвестицій в українську економіку, створити додаткові робочі місця і позбавити державні компанії від політичного впливу», - наголосив лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Національної ради реформ у понеділок, 14 грудня.

Для того, щоб позбавити державні компанії політичного впливу, минулого року Уряд розпочав процес, який працює і цього року, -  формування незалежної конкурсної комісії і призначення керівників державних компаній конкурсною комісією: «Іде все не дуже просто, але цей процес пішов. І низка керівників державних компаній призначені незалежною конкурсною комісією і демонструють доволі активну роботу».

Зокрема, зазначив Глава Уряду, конкурсною комісією був призначений голова правління компанії «Укрнафта», «коли збори акціонерів призначили нового керівника з британським громадянством», а також «Укрзалізниці».

Міністром інфраструктури України запропоновано  низку фахівців, щодо яких також ухвалено урядове рішення і які будуть працювати на державні компанії у сфері інфраструктури, зазначив Арсеній Яценюк.

Він також повідомив, що Урядом України прийнято рішення щодо запровадження аудиторських звітів і аудиторської звітності по всіх державних компаніях. Аудит проводиться компаніями «Великої четвірки».

«Фонд державного майна отримав доручення підготувати стратегію формування державних холдингів для того, щоби повністю вивести з-під контролю Міністрів управління об'єктами державної власності», - повідомив Арсеній Яценюк, підкресливши, що таке рішення підтримується і Президентом, і Урядом. 

Він зазначив, що зараз вирішується питання щодо структури та кількості таких холдингів: «Ми сповідуємо інтерес галузевого підходу, де кожна галузь буде мати відповідний профільний холдинг. Основне запитання - чи будемо ми робити єдиний державний холдинг на самому верху, який буде займатися управліннями всіма від трьох до семи державних холдингів».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua