Арсеній Яценюк: Глобальна ідея Путіна незмінна - захоплення України (відео)
середа, 14 квітня 2021, 23:40

Наші західні партнери не приділили уваги тому, що Україна грюкає в двері НАТО, для того щоб отримати ПДЧ, так само як Грузія і Молдова. А в цей момент Путін заїхав танками до тих, хто стукався в двері Альянсу, - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Підсумки з Анною Валевською» на телеканалі «Еспресо.TV».

Арсеній Яценюк підкреслив, що основна ціль Російської Федерації і персонально Путіна незмінна з часу його отримання посади президента РФ чи «ще навіть з того моменту, коли Путін працював у КДБ СРСР»: «Він особисто не бачить Україну як незалежну державу. Він особисто бачить Україну виключно як частину своєї радянської імперії, де він хоче себе бачити імператором, десь так між Богом і Папою Римським. Він особисто націлений на те, щоби знищити українську державу».

Лідер «Народного фронту» наголосив, що дії російського президента 2014 року «є яскравим свідченням того, що слова Путіна, висловлені на Мюнхенському безпековому форумі, що найбільша трагедія – це падіння Радянського Союзу, - підкріплені діями».

Арсеній Яценюк зазначив, що здивований реакцією західного світу на цю промову Путіна: «Коли Путін виступав у Мюнхені, всі думали, що це просто в нього фігура мови, що він або пожартував, або це просто йому спічрайтери написали. І наші західні партнери не приділили увагу тому, що Путін – це диктатор, який хоче відновлення сфер впливу колишнього Радянського Союзу». 

«Наші західні партнери не приділили уваги тому, що Україна грюкає в двері НАТО, для того щоб отримати План дій щодо членства в НАТО. У ті ж двері стукає Грузія, в ті ж двері стукає Молдова. І вже, в принципі, пора відкрити ці двері», - сказав він.

«Але в цей момент, доки думали, відкривати двері чи ні, Путін заїхав танками до тих, хто стукався в двері до країн-членів НАТО. Він здійснив військову агресію проти Грузії і він здійснив військову агресію проти України. І він далі тримає Молдову частково під своїм контролем через Придністров’я і через наявність у Придністров’ї російських військ», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Тобто, глобальна ідея Путіна незмінна - захоплення України. Це стратегічно. Тактично, як мені хочеться вірити, Путін зараз брязкає зброєю для того, щоб світ знову на нього звернув увагу, і для того, щоби щось виторгувати», - наголосив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua