Арсеній Яценюк: Голосування за бюджет має бути синхронізоване з законом про спецконфіскацію (відео)
четвер, 20 жовтня 2016, 13:48

«І голосування за закон про спеціальну конфіскацію, і прийняття висновків бюджетного комітету є основою для фінансової стабільності країни. «Народний фронт» нікому не дасть можливості зруйнувати те, що протягом двох років робилося в країні - фундамент нової України», - заявив в інтерв'ю парламентським журналістам у середу, 20 жовтня, лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

«Вважаю, що сьогодні парламент повинен проголосувати висновки бюджетного комітету. Адже ухвалення закону про Державний бюджет в першому читанні – це прийняття висновків Верховної Ради, як вона бачить бюджет на наступний рік, які є пропозиції у народних депутатів України, що потім відправляються до Уряду, і Уряд протягом двох тижнів повинен внести до Верховної Ради доопрацьований проект закону України про Державний бюджет», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що голосування за закон про бюджет повинно бути синхронізоване з законом про спеціальну конфіскацію активів, вкрадених колишнім режимом: «Голосувати за Державний бюджет неможливо без спецконфіскації, тому що тоді це фіктивний бюджет - там просто немає доходів у вигляді 40 мільярдів, які повинні бути конфісковані».

Фракція «Народний фронт», підкреслив він, сьогодні підтримає висновки Верховної Ради, щоби Уряд відповідним чином доопрацював проект бюджету, «як це передбачено бюджетним кодексом».

«І голосування за закон про спеціальну конфіскацію, і прийняття висновків бюджетного комітету є основою для фінансової стабільності країни», - сказав він.

«Якщо голосування не відбувається, я це розцінюю як спробу підірвати Уряд. Така спроба вже була. Я в цій шкірі був – коли в тому числі і партнери по коаліції замість того, щоб підтримувати реформи і рух країни вперед, займалися дискредитацією Уряду і коаліції. Вистачить. Настав час політичної відповідальності і зважених політичних рішень. І сподіваюсь, що члени парламенту усвідомлюють свою відповідальність за долю країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

Лідер «Народного фронту» підкреслив, що Україна пройшла «дуже складний період політичної турбулентності»: «Як голова Уряду я це відчував кожен день. І наша фракція не дасть нікому можливості зруйнувати те, що протягом двох років робилося в країні - фундамент нової України. Політична дестабілізація в парламенті і політична дестабілізація в країні призведе до краху. Краху не буде».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua