Арсеній Яценюк: ГПУ має завершити розслідування щодо контракту на постачання електроенергії до Криму і притягне винних до відповідальності
понеділок, 23 листопада 2015, 14:56

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк особисто скерував матеріали службового розслідування щодо підпитання сумнозвісного контракту на постачання електроенергії до Криму: «Сподіваюся, що Генеральна прокуратура завершить розслідування і притягне осіб, винних у підписанні даного контракту, до відповідальності», - наголосив Глава Уряду у понеділок, 23 листопада, на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів.

Арсеній Яценюк нагадав, що ним як Прем'єр-міністром було призначено службове розслідування «про підписання сумнозвісного контракту на постачання електричної енергії до Автономної Республіки Крим».

«За результатами цього службового розслідування було з'ясовано, що контракт, який підписувався, містив норму про постачання електричної енергії не в Автономну Республіку Крим, а в якийсь незрозумілий «Кримський федеральний округ», - наголосив Глава Уряду.

Він повідомив, що відповідні матеріали знаходяться в Генеральній прокуратурі України: «Мною особисто було скеровано відповідні матеріали до правоохоронних органів. Сподіваюся, що Генеральна прокуратура завершить розслідування і притягне осіб, винних у підписанні даного контракту, до відповідальності».

Арсеній Яценюк також доручив невідкладно почати ремонтні роботи з метою відновлення енергопостачання в Херсонській області «по тих лініях, де ми можемо провести ремонт».

Глава Уряду підкреслив, що, за інформацією фахівців, необхідно мінімум 72 години «на те, щоби лінії, до яких є доступ і де Служба безпеки України і Національна поліція гарантують безпеку для ремонтників, були відновлені».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua