Арсеній Яценюк: Харківські угоди 2010 року - велика геополітична афера (відео)
п’ятниця, 12 березня 2021, 23:13

Харківські домовленості - це державна зрада, яка заклала основу для незаконної анексії Криму. За цю державну зраду повинні понести відповідальність, - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна” 12 березня.

Щодо так званої знижки на газ, отриманої Януковичем в обмін на перебування російського флоту в Криму, Арсеній Яценюк підкреслив: “Це не була знижка. На європейському ринку ціни на газ були такі, як Україна отримала після так званої знижки Януковича. Це була велика геополітична афера. І я переконаний, що в цій частині ще й точно була корупція”. 

Арсеній Яценюк наголосив, що прийняття Януковичем рішення про передачу “Криму в оренду Путіну” було одним з ключових моментів для того, щоб Путін провів подальшу окупацію української території: “Пройшла мілітаризація Криму, вони туди перекинули додаткове озброєння, додаткову кількість солдатів”.

Лідер НФ розповів, що перед підписанням харківських домовленостей мав розмову з Януковичем: “Вони не признавались про Харківські угоди. Він говорив про те, що будемо отримувати знижку. Я йому тоді як опозиційний депутат чітко сказав: ідіть в суд і боріться за Україну. Він не пішов у суд. Ми пішли в суд через 4 роки, і його виграли”.

Він уточнив, що в час його перебування на посаді прем’єра Україна подала позов до Стокгольмського арбітражу проти Росії щодо газових контрактів, і українська сторона перемогла й відсудила в РФ 5 млрд доларів. 

Тому коли йдеться про Харківські угоди, наголосив Арсеній Яценюк, “відбулася державна зрада”: “Це була державна зрада, яка заклала основу для незаконної анексії Криму. За цю державну зраду повинні понести відповідальність. Ми втратили Крим в тому числі через таких, які голосували за ці закони, і через Януковича, який вносив цей закон про передачу в оренду українського Криму”.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua