Арсеній Яценюк і Ангела Меркель обговорять підтримку України і зміцнення міжнародної антипутінської коаліції, - Максим Бурбак (відео)
понеділок, 14 листопада 2016, 14:36

Під час зустрічей з міжнародними лідерами Арсеній Яценюк піднімає питання міжнародної підтримки України та зміцнення антипутінської коаліції.

Про це наголосив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

За його словами, сьогодні лідер "Народного фронту" перебуває з робочим візитом у Німеччині, де матиме зустріч з Федеральним канцлером Ангелою Меркель, а також з дипломатичним радником канцлера Крістофом Хойсгеном та керівництвом МЗС.

"Головними на зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини будуть питання взаємодії України і західних партнерів у нових міжнародних реаліях", - повідомив Максим Бурбак.

"Арсеній Яценюк не на державній посаді, однак, основна мета його візитів до світових лідерів - на практиці забезпечувати підтримку Україні та зміцнювати міжнародну антипутінську коаліцію. "Народний фронт" і Арсеній Яценюк вважають питання національної безпеки головним пріоритетом держави", - наголосив Бурбак.

Він також підкреслив, що українські політичні сили, які представлені в парламенті, повинні консолідувати свої позиції для протистояння агресору.

"Зважаючи на сьогоднішні міжнародні виклики і майбутні зміни, які стоять за цим, українські політичні сили повинні дотримуватися єдиної консолідованої позиції. Це – спільний захист суверенітету і безпеки, тиск на Росію і протидія агресору, єдність навколо євроатлантичного курсу і, водночас, єдність у захисті наших інтересів у співпраці з партнерами. Це - найкраща ознака зрілої державності", - наголосив Максим Бурбак. 

Він також відзначив, що одним з таких прикладів консолідованої позиції може стати підтримка звернення Верховної Ради до парламентів європейських країн щодо недопущення контролю "Газпрому" над газопроводом OPAL. Бурбак запропонував включити це питання до порядку денного на вівторок. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua