Арсеній Яценюк і Джозеф Байден обговорили пріоритетні напрямки співпраці України та США у проведенні реформ (відео)
середа, 29 червня 2016, 00:06

Серед пріоритетів, які обговорювалися на зустрічі лідера політичної партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка з Віце-президентом США Джозефом Байденом, - відновлення територіальної цілісності української держави: «Це - повернення Донбасу і Криму», - повідомив Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі у Вашингтоні у вівторок, 28 червня.

Лідер «Народного фронту» наголосив, що американські лідери дуже багато зробили для України: «Сполучені Штати були одними з перших, які стали на захист територіальної цілісності і незалежності української держави. США інвестували мільярди доларів в українську економіку і підтримують український народ».

Арсеній Яценюк нагадав, що разом із адміністрацією США Україна провела декілька ключових реформ, серед яких - реформа поліції. Лідер «Народного фронту» повідомив, що передав Віце-президенту Байдену план подальшого реформування української поліції: «Нам необхідна як фінансова, так і технічна підтримка».

Серед втілених змін – енергетична незалежність української держави: «Ми нарешті продемонстрували, що ми здатні не залежати від російського газу. І саме завдяки нашим спільним зусиллям зі США цього вдалося досягнути».

«На порядку денному стоїть питання щодо так званого Північного потоку-2, який Росія намагається збудувати в обхід України і позбавити Україну як транзитних можливостей, так і доходів від транзитування і транспортування газу», - наголосив він.

Ще одна реформа – це реформа українського оборонного сектору: «Міністерство оборони і українське військо отримувало і отримує допомогу від американської адміністрації як через тренування, так і надання необхідної військової амуніції - для того, щоб боронити українську державу».

«Реформування оборонного сектору залишається одним з ключових пріоритетів як для України, так і для всього світу. Адже ми захищаємо не тільки свою державу – ми захищаємо європейські кордони. Ту Європу, якій зараз потрібна єдність», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Фотогалерею візиту можна переглянути за цим посиланням.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua