Арсеній Яценюк: Ідеї влади щодо перенесення виборів і президентської республіки - це намагання нікому не віддати крісла (відео)
неділя, 7 листопада 2021, 00:00

Вибори 2023 року повинні змінити парадигму, що відбувається в країні. У країні мають з’явитися уряд, парламент. Парламент, який є не додатком до офісу президента, а відображенням волі українського народу, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу «Україна» 7 листопада. 

Арсеній Яценюк зазначив, що влада хоче перенести парламентські вибори з 2023 року на 2024-й.

Він підкреслив, що «слуги» після приходу до влади спершу цієї влади боялися:

«Потім там почали придивлятися. Потім кажуть, що не так погано. А зараз кажуть - ми це крісло нікому не віддамо». 

«Тому основне зараз – щоби в країні збереглася демократія, свобода слова, щоб в країні були прозорі і чесні вибори», - наголосив він. 

Щодо ідеї представників влади, аби Україна стала президентською республікою, Арсеній Яценюк підкреслив:

«Я вже цю ідею чув. Цю ідею виголошував Віктор Янукович. Він тоді змінив Конституцію. Я знаю, де зараз Віктор Янукович».

«В країні взагалі Конституція, там написано: парламентсько-президентська республіка. У парламентсько-президентській республіці кожен займається своєю справою. Уряд України – це виконавча гілка влади, яка повинна бути незалежна від президента. А сьогодні уряд України – це, я вам скажу, по статусу як обслуговуючий персонал. Тільки не країни, а офісу президента», - підкреслив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua