Арсеній Яценюк ініціює розширення санкційного списку осіб та компаній з РФ (відео)
середа, 20 січня 2016, 14:52

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Міністра юстиції України і Міністра закордонних справ України організувати засідання санкційного комітету для підготовки пропозицій на засідання Ради національної безпеки і оборони від Кабінету Міністрів України щодо розширення переліку фізичних та юридичних осіб, по відношенню до яких українська держава введе санкції. Про це він заявив на засіданні Уряду в середу, 20 січня.

На засіданні Уряду виступив народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький із пропозицією розширити список фізичних та юридичних осіб РФ, щодо яких застосовуються санкції з боку України та включити до цього списку, зокрема російського олігарха Костянтина Григоришина.

Арсеній Яценюк нагадав, що в минулому році Уряд України вніс до парламенту закон про санкції, «і вперше за історію незалежної України у нас з'явився механізм введення санкцій»: «Тодішній парламент проголосував за цей законопроект. Уряд підготував свої пропозиції Раді національної безпеки і оборони, яка є органом, який відповідно до закону має право щодо введення санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб».

«Частина пропозицій Уряду була підтримана, частина ні. Та цей список далі треба розширювати», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк також повідомив, що по відношенню до окремих осіб РФ вже порушені кримінальні провадження: «Тому може статися так, що їм прийдеться надовго затриматися в Україні. І зараз це лежить виключно в компетенції правоохоронних органів. Там реальні кримінальні правопорушення. Вони крадуть гроші з бюджету, а потім фінансують в першу чергу антиукраїнські політичні сили і звітуються в ФСБ. Як, наприклад, робить громадянин Російської Федерації Григоришин, який «пасеться» на українському енергетичному секторі останні десять років».

Глава Уряду також заявив, що Кабінет Міністрів призупиняє закупівлю трансформаторів для «Укренерго» і «Центренерго» до моменту з’ясування  відповідності тендерних процедур вимогам чинному законодавству та принципів прозорих державних закупівель.

Він підкреслив, що до Уряду надійшла інформація від низки іноземних компаній щодо цього питання. Арсеній Яценюк наголосив на необхідності з'ясувати, чому тендерні умови формувалися з очевидними преференціями для компанії Григоришина  «Запорізький трансформатор»  і проти іноземних компаній.

Глава Уряду звернувся до Міністра енергетики та вугільної промисловості: «Це ваша відповідальність, ви призначаєте «Укренерго» і «Укрінтеренерго». Закривайте цю лавку».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua