Арсеній Яценюк ініціює засідання Ради фінансової і економічної стабільності (відео)
середа, 20 січня 2016, 14:41

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк ініціює засідання Ради фінансової і економічної стабільності для обговорення питання валютно-курсової ситуації: «Я не допущу, щоб було так, як в минулому році, коли нам треба було переривати засідання Кабінету Міністрів, щоби приймати оперативні рішення для стабілізації валютно-курсового сектора», - заявив він на засіданні Уряду в середу, 20 січня.

Арсеній Яценюк звернувся до присутнього на засіданні Уряду першого заступника Голови Національного банку організувати відповідне засідання після повернення української делегації з Всесвітнього економічного форуму в Давосі: «Щоб ми невідкладно провели це засідання разом з Міністром фінансів, Головою Національного банку, всім економічним блоком. І проінформували Президента про те, які кроки необхідно здійснити».

«Ми спільні в цілях з Національним банком. Ціль – це низька інфляція і стабільна національна грошова одиниця. У кожного є своя міра відповідальності. Але ми всі відповідальні перед українським народом за те, щоб платилися пенсії, заробітні платні, щоб створювалися робочі місця, щоби інфляція не була такою, яка була в минулому році і викликана об'єктивними економічними причинами, і щоби валютний курс відповідав тим економічним реаліям, які є сьогодні в країні», - підкреслив Глава Уряду.

«Серед основних кроків – продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом як основним і ключовим кредитором України і тією установою, яка оцінює, є реформи чи немає. Гроші вони дають тільки тоді, коли реформи є, і тому їх потрібно продовжувати», - додав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua