Арсеній Яценюк ініціює зустріч Генпрокурора, антикорупційного прокурора, Глав МВС та СБУ щодо невідкладних антикорупційних розслідувань
середа, 20 січня 2016, 14:21

Прем'єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк ініціює зустріч Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України, керівника Національної поліції України, Голови Служби безпеки України, нового антикорупційного прокурора, Міністра юстиції України «з тією метою, щоби передати від імені Уряду України перелік проваджень, які, на нашу думку, потребують невідкладного розслідування і притягнення корупціонерів до відповідальності».

Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 20 січня.

В першу чергу, наголосив він, «досі не розслідувана практично жодна оборудка Януковича і колишнього режиму»: «Мільярдні кошти, які арештовані Урядом, залишаються на рахунках арештовані і не конфісковані. Пройшло два роки».

«Уряд – це не суд, не прокуратура і не слідство. Уряд – це орган, який відповідає за виконавчу владу. І ми зі свого боку несемо конституційну відповідальність за економічну і соціальну стабільність, яку неможливо досягнути без справедливості в судах і реальної боротьби з корупцією», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Сподіваюсь, що завтра у нас буде дуже предметна і ефективна розмова про те, як реально відновити в країні справедливість, притягнути корупціонерів до відповідальності. І не просто як, а коли це буде зроблено», - підкреслив він.

Глава Уряду зазначив, що за результатами засідання він проінформує «про конкретний перелік кримінальних проваджень з конкретними фактами, з конкретними іменами і цифрами»: «Без жодної політики - тільки склад злочину, який необхідно буде взяти до провадження. І ми як Уряд надамо повне сприяння реальній боротьбі з корупцією».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua