Арсеній Яценюк: Інститут субсидій запрацював - 5,5 млн сімей вже отримують допомогу від держави (відео)
п’ятниця, 19 лютого 2016, 11:39

"5,5 мільйона сімей України отримують сьогодні субсидії. І я думаю, що ви їздите і часто зустрічаєтеся з виборцями. Та антитарифна істерія, яка була, вона не відповідала дійсності. Тому що інститут субсидій дійсно запрацював", - наголосив Прем'єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду в п'ятницю, 19 лютого, у Верховній Раді.

У той же час, за його словами, напрацьований механізм треба буде певним чином вдосконалювати.

Глава Уряду нагадав, що початково була пропозиція запроваджували соціальну норму для населення 200 куб. метрів кожен місяць на опалювальний сезон. "Потім, після, до речі, наших з вами спільних зустрічей було прийнято рішення про те, щоби дати по 200 кубометрів не на безпосередньо місяць, а 1 200 кубометрів на весь сезон, щоб люди самостійно могли визначатися, коли більше споживати газу, і коли менше споживати газу", - сказав Арсеній Яценюк.

"Зараз ми проводимо калькуляцію по обсягам споживання газу. Тому що січень місяць був дуже холодний, грудень був теплий, і зараз ви бачите, що ситуація також по температурі в принципі сприятлива для зменшення споживання природного газу. Ми пройдемося повністю по всім областям і по всім категоріям споживачів для того, щоб визначитися, чи необхідно добавляти, чи ми вкладемося в соціальну норму 1200 кубічних метрів газу. І я вас про це і членів Парламенту окремо проінформую", - зазначив Прем'єр-міністр.

Після вивчення цих даних, за словами Арсенія Яценюка, будуть сформульовані висновки, чи є можливість і доцільність перегляду відповідних норм. "Але основне – всі отримають субсидії і незалежно від того, яка норма споживання соціальна, той, хто має низький дохід, він покриває свої тарифні рахунки за рахунок державного бюджету України", - наголосив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua