Арсеній Яценюк із соратниками прийшли підтримати Тетяну Чорновол до Печерського райдсуду (фото, відео)
вівторок, 14 квітня 2020, 16:59

Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов разом із соратниками з "Народного фронту" та Майдану прийшли підтримати Тетяну Чорновол до Печерського районного суду, де проходить засідання за політично вмотивованими обвинуваченнями ДБР.

Вони тримали плакати: «Руки геть від героїв Майдану!», «Таню, Народний Фронт з тобою!», «Я теж був на Майдані!», «НІ реваншу!», «Суддя, пам'ятай, Ростов недалеко!» 

Арсеній Яценюк наголосив, що проти Тетяни Чорновол, одного з ключових учасників Революції Гідності, «сфальшували кримінальну справу і здійснили злочин, коли звинуватили її в тому, що вона ніколи не робила»: «Це – політичне переслідування, і це переслідування не тільки Тані, а це переслідування української боротьби за незалежність під час Майдану». 

Він нагадав, що публічно звернувся і до президента, і до генерального прокурора зупинити політичні репресії проти Тетяни Чорновол. 

«Сьогодні подивимося, як діятиме суд», - додав він. 

«У мене є відчуття, що це закінчиться дуже погано для країни в цілому. Їх не вчить нічого історія. Історія їх не вчить того, що для тих, хто порушують закон і йдуть проти справедливості і правди, - потім приходить час для них розплати», - наголосив лідер НФ. 

«Уже на їхньому місці були їхні попередники - і президенти, і генеральні прокурори, і прем'єри. Історія показала, що якщо ти порушуєш закон, якщо ти йдеш проти справедливості, раніше чи пізніше настає час розплати», - сказав Арсеній Яценюк. 

«Вони вибрали Таню. Юридично ця справа нічого не має взагалі спільного з правом. А політично – вибрали Таню з особистої і помсти, і помсти всім майданівцям», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Олександр Турчинов своєю чергою наголосив, намагання принизити і скомпрометувати Майдан «працює виключно проти безпеки нашої держави»: «Це намагання не тільки змінити нашу історію, але й змінити наше майбутнє. І я переконаний, що є в Україні люди, які зможуть захистити свою країну, як це було в 2013-му, і в 2014-му, в 2015-му, в 2016 роках. Ці люди є».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua