Арсеній Яценюк – керівникам держкомпаній: «Ви маєте відмовитися від політичних господарів і працювати тільки на державу. Іншого варіанту не існує»
п’ятниця, 18 березня 2016, 15:34

У п’ятницю, 18 березня, під час позачергового засідання Уряду, де відбувся звіт за результатами перевірки фінансово-економічних показників найбільших державних компаній, Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до керівників державних компаній: «У вас є всього два варіанти. Перший - ви працюєте як ефективні менеджери, і ми вам дали достойну заробітну платню - сотні тисяч гривень. Інший варіант: ви попадетеся на якійсь схемі – і підете в ті місця, які відносяться до сфери компетенції Міністерства юстиції України, пенітенціарної служби. Іншого варіанту зараз не існує».

«Хочете працювати чесно – працюйте чесно. Це означає, що ви відмовляєтеся від політичних господарів і працюєте тільки на державу. І за це отримуєте дуже серйозну заробітну платню. І ще й за результатами року отримуєте бонус, якщо покажете прибутковість. У нас, в принципі, достатній ресурс для того, щоб показати прибутковість. У вас є ваш інтерес - і фінансовий, і як керівника компанії. У нас є наш інтерес – ефективність компанії, сплата податків, створення робочих місць», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив, що Уряд очікує на підписання Президентом України закону, який був запропонований Кабінетом Міністрів і підтриманий Верховною Радою України, щодо порядку управління об'єктами державної власності.

«Після підписання і набуття чинності цим законом на кожному державному підприємстві так само буде створюватися незалежна спостережена рада, як ми створюємо в Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України», - підкреслив він.

НАК «Нафтогаз України», за словами Глави Уряду – це перший приклад нового корпоративного управління в країні: «Це наш спільний проект разом з Європейським банком розвитку і реконструкції, Світовим банком і нашими американськими партнерами, коли ми запровадили повністю нову систему корпоративного управління».

Ця система, підкреслив Арсеній Яценюк, полягає в наступному: «Єдиний механізм впливу на компанію – запросити на засідання Уряду, компанія повинна прозвітувати про те, як вона відпрацювала рік. Якщо вона відпрацювала рік з порушенням фінансового плану і якщо керівник компанії не виконав контракт, який він підписав з державою, тоді ми його міняємо».

Водночас якщо керівник компанії виконав умови контракту і компанія виконала фінансовий план, то Уряд може прийняти рішення про кардинальну зміну системи оплати праці в цій компанії: «Це вже не тисячі гривень, а сотні тисяч гривень заробітної платні».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua