Арсеній Яценюк: Лідерство вільного світу повинно перемогти будь-які фейкові новини (відео)
четвер, 12 квітня 2018, 13:43

Лідерство вільного світу повинно утвердити принципи демократії і свободи. Якщо цього лідерства не буде, диктатори знову відновлюватимуть сфери впливу - через кібератаки, інформаційні технології і неприкриту агресію, - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, відкриваючи 11-й Київський безпековий форум у четвер, 12 квітня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в окремих країнах-членах ЄС демократія отримала зараз нову назву - неліберальна демократія: «Це точно означає те, що класичної демократії в нашому розумінні стає дедалі менше».

«Обрані уряди в демократичних країнах мають в десятки разів менше влади, повноважень і відповідальності у порівнянні з тоталітарними урядами і диктаторськими урядами. Обрані національні уряди і президенти інколи мають менше повноважень, ніж Facebook чи Twitter. Інформаційний прогрес точно має більше впливу на світові процеси, ніж Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй», - сказав він.

Під загрозою ключові цінності світу, наголосив лідер «Народного фронту»: «Громадяни всіх наших країн, потерпають від нового виду політичної зброї – інформаційних технологій, які проникають в уми людей з фейковими новинами, мовою ненависті. З тим, щоби заволодівати думками і голосом наших громадян, щоби руйнувати демократію зсередини. На цьому фоні піднімаються такі, як Путін та Кім Чен Ин».

«Саме тому зараз світ стоїть перед дуже великими викликами, як і влада в кожній країні. Лідерство вільного світу повинно замінити будь-які фейкові новини. Лідерство вільного світу повинно утвердити принципи демократії і свободи в світі. Переконати громадян в тому, що обрані лідери ідуть правильним шляхом, і відновити довіру своїх громадян до законно обраної влади», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Якщо цього лідерства не буде, диктатори будуть знову відновлювати сфери впливу. Раніше сфери впливу відновлювали через переговори, закриті чи відкриті. Зараз нові технології - сфери впливу відновлюють через кібератаки, інформаційні технології і неприкриту агресію. Це те, що зробила Росія по відношенню до України, по відношенню до Грузії та Молдови. Це те, що російський президент робить сьогодні в Сирії. Це право сили, а не сила права», - наголосив лідер «Народного фронту».

Щорічний міжнародний захід «Київський Безпековий Форум», започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році, є платформою для дебатів із найактуальніших питань безпеки в Європі та Чорноморському регіоні.

Тема цьогорічного Форуму, що проходить в Києві 12-13 квітня – «План реГЕНЕРАЦІЇ для безпечного майбутнього». Понад 400 міжнародних і українських лідерів, представників політичних, ділових та громадських кіл із понад 20 країн світу обговорять глобальні безпекові тенденції та виклики в сучасних міжнародних відносинах та важливість України для регіональної та європейської безпеки та демократії.

Програма Форуму: http://ksf2018.openukraine.org/ua/agenda

Пряму трансляцію Форуму дивіться на сайті: http://ksf2018.openukraine.org/ua

ФОТОРЕПОРТАЖ з Форуму (день перший) можна переглянути ТУТ

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua