Арсеній Яценюк: LNG-термінал у Польщі може суттєво підвищити енергетичну незалежність України (відео)
вівторок, 15 грудня 2015, 16:44

Запуск LNG-терміналу в польському Свіноуйсцю «суттєво підвищує енергетичну незалежність Польщі і може суттєво підвищити енергетичну незалежність України», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 15 грудня, на зустрічі Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

Глава Уряду привітав Польщу з запуском LNG-терміналу в Свіноуйсцю декілька днів тому, нагадавши, що туди вже прийшов перший вантаж газу із Катару.

Арсеній Яценюк нагадав про спільний проект двох країн щодо будівництва інтерконектора між Україною і Польщею. Він зазначив, що після будівництва цього інтерконектора Україна зможе купувати в Польщі до 8 мільярдів кубічних метрів газу: «І разом ми будемо більш прибуткові й більш енергетично незалежні».

Ще один енергетичний проект, який діє між двома країнами, – це постачання електричної енергії до Польщі з Хмельницької атомної електростанції: «Наші державні компанії могли б далі продовжити переговори по будівництву цієї схеми постачання».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України цінує і вітає рішення щодо надання свопу для Національного банку України в розмірі 1 мільярд євро.

Прем’єр-міністр України  також нагадав, що Уряд Польщі прийняв рішення про надання допомоги Україні в розмірі 100 мільйонів євро: «Це ті кошти, які будуть освоюватися польськими і українськими компаніями для розбудови українсько-польського кордону, будівництва доріг і для того, щоби Україна таки насправді стала європейською державою. Бо європейська держава починається з нашого спільного кордону».

Арсеній Яценюк висловив вдячність Польщі як близькому союзнику України в прагненні до Європи: «Ми не просто сусіди, ми дуже близькі друзі».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua