Арсеній Яценюк: Макроекономічна стабільність в країні безпосередньо пов’язана з політичною стабільністю і продовженням шляху реформ
п’ятниця, 29 січня 2016, 16:13

Макроекономічна стабільність в країні безпосередньо пов’язана з політичною стабільністю: «Це відповідальність усіх фахівців як Уряду, так і Центрального банку, так і членів парламенту – в тому, щоби продовжувати шлях реформ, який Україна розпочала 24 місяці тому», - наголосив Прем'єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Ради фінансової стабільності у п'ятницю, 29 січня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що одним із основних елементів досягнення фінансової стабільності є продовження кроків, передбачених програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, Європейським банком розвитку і реконструкції, Європейським інвестиційним банком і ЄС: «Ці кроки непрості, але це єдиний рецепт, яким чином можна принести економічне зростання для України».

Серед основних цілей на 2016 рік Глава Уряду назвав вкрай важливою цінову стабільність – тобто низький рівень інфляції: «Це досягається як засобами і методами, які є в руках Уряду України, так і монетарною політикою Центрального банку країни. Ціни повинні бути в прогнозованих параметрах на 2016 рік», - підкреслив Арсеній Яценюк, зазначивши, що це також пов’язано з валютно-курсовою стабільністю.

Уряд також очікує на підтримання парламентом пропозиції Кабміну щодо добровільної реструктуризації боргових зобов’язань, номінованих в іноземній валюті, а також пакет законодавства, «який передбачає привнесення додаткової фінансової стабільності в банківському секторі», підкреслив він.

Важливим кроком уперед Глава Уряду назвав ухвалення закону про Державний бюджет, «який відповідає базовим параметрам макроекономічної стабільності і критеріям, погодженим із Міжнародним валютним фондом»: «Але це тільки один із кроків. У 2016 році перед нами стоять завдання, як завжди, складні, але їх можна виконати».

«Ці завдання потрібно виконати, і саме для цього необхідна єдність Уряду, Національного банку, Президента і членів Парламенту, які всі разом усвідомлюють, - а ті, хто ні, сподіваюсь, усвідомлять - свою відповідальність перед країною, громадянами, перед тим, щоби Україна мала впевнене бачення завтра», - наголосив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua