Арсеній Яценюк: Маємо ресурси, щоби з травня підвищити зарплати та пенсії. Уряд ухвалить постанову, щоб це відбулося без зайвих бюрократичних процедур
понеділок, 21 березня 2016, 13:27

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Мінсоцполітики терміново підготувати постанову Кабінету Міністрів про підвищення соціальних стандартів на 6%, яка  передбачатиме автоматичне підвищення зарплат та пенсій без зайвих бюрократичних процедур. Про це йшлося під час позачергового засідання Уряду в понеділок, 21 березня.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд прийняв рішення про проведення першого етапу підвищення соціальних стандартів з 1 травня – на 6%.  Парламент, нагадав Глава Уряду, підтримав це рішення Кабінету Міністрів.

«На жаль, процедура настільки забюрократизована і така затягнута, що минулого року, коли ми підвищували пенсії і заробітні платні на 13 і 19% відповідно, багато тижнів пішло на те, щоб випустити десятки чи й сотні наказів, щоб люди отримали підвищені соціальні стандарти», - наголосив Арсеній Яценюк.

Із огляду на це, Глава Уряду доручив Міністрові соціальної політики України Павлу Розенку терміново підготувати постанову Кабінету Міністрів України про підвищення соціальних стандартів на 6%: «Ця постанова має передбачати автоматичне підвищення соціальних стандартів без підписання сотень різного роду наказів профільними Міністерствами».

«Міністерство фінансів має відповідні ресурси в державному бюджеті для того, щоби вже з травня почати виплачувати підвищені соціальні стандарти громадянам країни», - наголосив він.

«Це перший етап. А загалом протягом року у нас буде підвищення 12%», - повідомив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua