Арсеній Яценюк: Мета реформи «Нафтогазу» - позбутися будь-яких політичних впливів на компанію (відео)
п’ятниця, 27 листопада 2015, 18:06

«У процесі реформування Уряду України єдино правильне рішення – це виведення всіх державних компаній з-під міністерств. Міністри повинні займатися виключно політикою, а не управлінням власністю», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні антикризового енергетичного штабу в п’ятницю, 27 листопада.

«Це є одна з ключових реформ, яку я буду пропонувати українському парламенту», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що 30 листопада Уряд розгляне питання затвердження нового статуту НАК «Нафтогаз України»: «Ми опрацювали цю реформу разом із нашими партнерами з Європейського банку розвитку і реконструкції. Це буде взірцем управління державними компаніями».

Мета реформи НАК «Нафтогаз України», підкреслив він - це усунення будь-яких політичних впливів на діяльність компанії: «Мета цієї реформице виключно професійний політично незаангажований і незалежний менеджмент компанії за участю наших міжнародних партнерів. І формування дійсно прибуткової прозорої української державної енергетичної компанії».

«Ми позбулися вже зараз низки різного роду газових олігархів. Протягом двох років їх немає на газовому ринку України як посередників між НАК «Нафтогаз» і російським «Газпромом». І зараз ми за рахунок реформи «Нафтогазу» позбудемося будь-яких політичних впливів на нього», - підкреслив він.

У в тому числі, на переконання Арсенія Яценюка, Уряд України не повинен мати безпосередній вплив на діяльність компанії: «І не тільки на НАК «Нафтогаз України», а й на всі державні компанії. На діяльність компаній повинні мати безпосередній вплив незалежні керівники, які несуть відповідальність перед державою за те, як вони управляють компанією».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua