Арсеній Яценюк: «Ми не маємо права на зупинку реформ. Або альтернативна реалістична програма і нова дієва команда, або підтримка плану дій цього Уряду»
неділя, 28 лютого 2016, 19:10

«Ми не маємо права на зупинку реформ. Ми зобов’язані рухатися вперед», -  наголосив у «10 хвилинах» в неділю, 28 лютого, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

«Звертаюся до Президента та всіх національних політичних сил. Або вийдіть до суспільства з альтернативною реалістичною програмою і дієвою командою, здатною її забезпечувати, - тільки програмою, а не передвиборчими гаслами, або припиніть взаємне поборення, вгамуйте пристрасті, переступіть через особисті почуття і підтримайте план дій країни на цей рік», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив, що понад рік цей Уряд діяв у «жорстких, часто ворожих умовах»: «Мої колеги були щоденною мішенню для брехні, наклепів і звинувачень».

«Ми розраховували, що реальність наших кроків переважить віртуальність брехні. Не гірше зовнішнього ворога проти змін працювали внутрішні противники: популізм, невігластво, спроба реваншу старих схем і впливів», - наголосив Прем’єр-міністр.

«Управління реформами підривалося протиріччями в Конституції. Страх втратити рейтинг робив слабкими тих, хто мав би демонструвати лідерство», - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що намагання нав’язати Уряду чужу волю змусило членів Кабінету Міністрів публічно проголосити принципи, «які є червоною межею»: «Жодного неконституційного втручання в роботу Уряду. Жодного тиску для відновлення корупційних практик. Жодної зупинки реформ».

Глава Уряду нагадав, що Кабінет Міністрів виклав свій план дій на наступний рік – «крок за кроком, що треба робити у 2016 році»: «Але у відповідь ми не почули розмови, яка б стосувалася суті реформ. У відповідь прозвучала ненависть, злоба і гра на скривджених почуттях людей».

«У політичній істерії я не бачу турботи про Україну. Бачу звичайний розрахунок: дорватися до влади. Для цього - відправити Уряд у відставку, через тимчасовий статус паралізувати центральну виконавчу владу, змусити Президента погодитися на дострокові парламентські вибори, чий результат є цілком передбачуваним – вони завершаться руїною», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що звернувся до Парламенту з вимогою розглянути питання відставки Кабінету Міністрів, і це рішення не було підтримано більшістю депутатів Верховної Ради: «Таким чином Уряд юридично є повністю легітимним та продовжує працювати. Але політична невизначеність залишається, і їй треба покласти край».

«Відповідальність за це лежить на всіх нас – на Президентові і його фракції, на інших політичних силах, які формували коаліцію «Європейська Україна» – це «Народний Фронт», «Батьківщина» «Самопоміч» та Радикальна партія Олега Ляшка, які підписували коаліційну угоду і затверджували програму дій Кабінету Міністрів. Саме ту програму, яку ми, як коаліційний Уряд, виконували і продовжуємо виконувати», - наголосив Глава Уряду.

«Відповідальність має бути реальною, а не вдаваною. «Народний фронт» і я відчуваємо і несемо відповідальність за країну щодня», - підкреслив він. 

«Наш Уряд розробив план дій на цей рік. Але це не тільки план дій Уряду – це порядок денний подальшого розвитку країни, яка має стати справжньою європейською державою. Часу на зволікання немає. Є час тільки для дій. Уряд діяв і готовий продовжувати боротьбу далі», - наголосив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua