Арсеній Яценюк: Ми не маємо права писати нову книгу протистояння між Україною і Польщею на трагічних подіях минулого (відео)
четвер, 9 лютого 2017, 14:11

«Ми не маємо права писати нову книгу протистояння між Україною і Польщею на трагічних подіях минулого. Нам зараз треба думати про наше спільне майбутнє в ЄС», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час П’ятого Київського безпекового форуму для молоді, організованого Фондом «Відкрий Україну» 9 лютого.

«Польща була, є і залишається не просто нашим сусідом, а нашим близьким партнером», - підкреслив він.

«У мене викликають дуже велике занепокоєння останні події, які відбуваються у наших двосторонніх відносинах. Неприйнятно, коли будь-яка зі сторін намагається отримати політичний рейтинг чи політичні дивіденди на трагічних сторінках нашого минулого», - наголосив Арсеній Яценюк.

Лідер «Народного фронту» нагадав, що «між Україною і Польщею був започаткований історичний діалог вже більше десятиліття тому»: «Було декілька спільних декларацій, які вкладалися в слова Івана Павла Другого: «прощаємо і просимо прощення».

«Моє послання до наших польських друзів тільки одне: давайте не зраджувати, а слідувати словам Іоанна Павла Другого. Ми ці сторінки перегорнули. Ми не маємо права писати нову книгу протистояння між Україною і Польщею на трагічних подіях минулого. Нам зараз треба думати про наше спільне майбутнє в Європейському Союзі», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна поважає внутрішню політику Польщі й висловив переконання, що Польща і чинний польський уряд так само поважають Україну та українську історію.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua