Арсеній Яценюк: Ми не маємо права втратити підтримку Заходу. Тому що це поразка України у війні з Росією (відео)
четвер, 15 жовтня 2020, 23:38

«Ми не маємо права втратити підтримку Заходу. Тому що це поразка України. Це поразка у війні з Росією. Це поразка української державності», - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Червона лінія» на каналі «Еспресо» 15 жовтня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що вірогідність отримання траншу МВФ  цьогоріч - 10%: «Якщо не буде траншу МВФ, у нас буде фінансова і бюджетна криза».

Він підкреслив, що нинішня влада, попри її передвиборчу риторику 2019 року, з точки зору ідеології не відійшла ні на міліметр від програми співпраці з МВФ, яка була затверджена ще його урядом: «У них тільки проблема виконання. А якщо є проблема у виконанні, то є проблема в довірі».

«Тому політичні зовнішні сигнали, і з боку Європейського Союзу, і з боку Міжнародного валютного фонду зараз позитивні. Але я знаю, що відбувається під столом. Під столом дещо інші емоції зараз вирують і в Брюсселі, і в Вашингтоні. Є відчуття того, що вже пройшло півтора роки, а є дуже багато запитань, на які немає відповіді. Є відчуття того, що програма співробітництва може бути зірвана. Вони зараз вже задають питання: чи ми віримо сьогоднішній владі. А коли вже існує це питання на порядку денному, це означає, що вже довіра не на тому рівні, на якому була 12 місяців тому».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Міжнародний валютний фонд надає кошти від 7 до 10 разів дешевше, ніж ми запозичуємо на зовнішніх ринках: «І за це здешевлення кредитного ресурсу, який ми отримуємо, вони вимагають тільки одного – реформ в країні, які роблять економічну, фінансову, банківську систему, систему соціального забезпечення здоровою. Тобто, це нам потрібно, а не тільки їм».

«Зараз без Міжнародного валютного фонду іншого рецепту немає. Немає Заходу – є Росія. От у нас цей вічний вибір», - підкреслив він.

Лідер «Народного фронту» наголосив, що Росія далі буде іти по шляху відновлення впливу на Україну, використовувати всі засоби і методи, щоби і дискредитувати українську владу, і провокувати тут громадянське протистояння, захоплювати економічно й політично, підривати довіру до України з боку Вашингтону, Брюсселя, Міжнародного валютного фонду, міжнародних фінансових організацій: «Чи можемо ми протистояти цьому? Звичайно, можемо. Ми це зробили в 2014-му. І ми це зараз повинні зробити в 2020-му. І зараз ця відповідальність лежить персонально на Володимиру Зеленському і на всій українській владі. Зараз ця відповідальність так само лежить на українській опозиції, яка не повинна дати жодного шансу українській владі звернути в інший напрямок, ніж Європейський Союз і НАТО».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua