Арсеній Яценюк: Ми повернули «Нафтогазу» 3 мільярди гривень боргу компанії Дмитра Фірташа «Ostchem» (відео)
п’ятниця, 25 грудня 2015, 19:04

«Внаслідок кримінального провадження МВС і наших жорстких та чітких дій, НАК «Нафтогаз України» отримав повну суму заборгованості з компанії «Ostchem», яка належить Дмитру Фірташу, - 3 мільярди гривень», - заявив на засіданні Уряду у п’ятницю, 25 грудня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що компанія «Ostchem » Дмитра Фірташа мала перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» борги у розмірі 3-х мільярдів гривень з 2010 року.

«Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальне провадження, арештувало активи компанії «Ostchem ». І внаслідок цього кримінального провадження і жорстких та чітких дій, НАК «Нафтогаз України» отримав повну суму заборгованості з компанії «Ostchem», яка належить Дмитру Фірташу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду висловив вдячність персонально Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову, слідчим і Голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву «за те, що ми повернули державній компанії 3 мільярди гривень, на які майже ніхто не сподівався». 

«Це і є реальна боротьба з корупцією. Це і є реальна деолігархізація країни. Це тільки перші кроки, але 3 мільярди гривень – це серйозний крок», - додав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua