Арсеній Яценюк: «Ми повинні виконати коаліційну угоду. Якщо комусь дуже страшно, не треба ходити в політику» (відео)
вівторок, 29 грудня 2015, 19:57

Коаліційна угода передбачає дуже чітку дорожню карта, що треба робити в країні, і не підписана на місяць чи на рік. «Вона підписана на термін діяльності коаліції. Якщо хтось хоче, щоби коаліція розпалася, він може зробити відповідну політичну заяву, і наслідком розпаду коаліції є або формування нової коаліції (хочу подивитися на її склад), або дострокові парламентські вибори. Це називається демократія», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

Є третій варіант, за його словами: «Не займатися політиканством і далі виконувати угоду і голосувати за закони, які необхідні для країни. Тільки не в пропорції, де 65% законів, які подаються Урядом, не проголосовані, а тільки 35% проголосовані, а в пропорції принаймні 90 на 10.

«Ми повинні виконати все, на що нас обирав народ України. А народ України нас обирав на те, щоби Україна стала членом ЄС, щоби ми провели економічні реформи, щоби ми стабілізували економічну ситуацію. Якщо комусь дуже страшно, то не треба ходити в політику. Або виходіть тоді з коаліції. Якщо інша конструкція по виконанню угоди не працює, це означає – демократія: дострокові парламентські вибори», - наголосив він.

«Підемо на вибори. Що не є найкращим сценарієм для України», - додав Глава Уряду.

Він зазначив, що в коаліційній угоді передбачалося виконання всіх критеріїв, які визначені західними партнерами по економічних програмах, в першу програмі МВФ. «В цій угоді були передбачені зміна цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і на енергетику, широка реформа соціального сектора, пенсій. В цій угоді було передбачено все те, що я як Прем'єр-міністр України, який найнятий на роботу тоді п’ятьма, а сьогодні чотирма фракціями коаліції, виконую», - наголосив Глава Уряду.

Уряд, нагадав він, сформований коаліцією. В ньому від партії «Народний Фронт» є три міністра і Прем'єр-міністр. Решта членів Уряду  - від інших членів коаліції.

Він нагадав, що є угода про коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна»: «Цю угоду підписувало п’ять фракцій, які отримали конституційну більшість під час минулих парламентських виборів. Ця угода – не просто папірець, це відповідальність всіх цих політичних сил і політиків (які її підписали – ред.), за майбутнє країни».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua