Арсеній Яценюк: Ми прийшли єдиною командою і будемо працювати єдиною командою (відео)
четвер, 4 лютого 2016, 19:25

Під час позачергового засідання Уряду в четвер, 4 лютого, Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, Міністр  аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський та Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявили про відкликання своїх заяв про відставку.

Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні урядовці провели дуже багато дискусій, «як далі нам спільно працювати і що для цього необхідно»: «Основне - Уряд не потерпить політичного тиску і політичної компрометації з боку як партнерів по коаліції, так і будь-яких інших політичних сил».

Глава Уряду висловив  особисту вдячність Міністрам: «Ми з вами зібралися в Уряд рік тому. Багато хто не знав один одного. Але за цей рік ми стали справжньою командою».

«Те, що сьогодні відбувається, - це свідчення того, що ми дійсно команда українського Уряду. Українського Уряду, який працює на реформи, які необхідні для країни», - підкреслив він.

«У нас наступний принцип: один за всіх і всі за одного. Ми прийшли єдиною командою і ми будемо працювати єдиною командою», - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Кабінет Міністрів визначив принципи, на яких Уряд буде продовжувати працювати: «Ці принципи підписані членами коаліції, це все було викладено на папері. Ми вимагаємо не декларацій, а слідування тому, чого очікує від нас суспільство і український народ – чесність, прозорість, відповідальність. Відсутність шантажу, політичного тиску і торгів під столом за посади міністрів, заступників, керівників державних компаній».

«Виключно чесна і прозора робота. Єдність між Урядом, Президентом і парламентом. Єдність за принципами, цінностями і підходами», - наголосив Прем’єр-міністр.

Саме тому Урядом прийнято рішення щодо підготовки  і оприлюднення чіткого покрокового плану дій принаймні на наступні дванадцять місяців, підкреслив Арсеній Яценюк: «План дій передбачає як ухвалення законів, так і їх виконання».

Цей план дій, підкреслив Глава Уряду, передбачає наступне: «Міністр, який призначений парламентом, несе всю повноту відповідальності за свою галузь і за те міністерство, де він працює. І жоден політичний діяч і жоден політик не має права втручатися в діяльність цього міністра і Уряду в цілому - через власні бізнес-інтереси чи через політичний шантаж і спроби вплинути на рішення того чи іншого Міністра чи (керівника) тієї чи іншої державної компанії, призначеного Міністром та номінаційним комітетом на прозорих умовах».

«Ми це виставляємо як свої принципи подальшої роботи. Разом прийшли, разом працюємо. Якщо наша місія буде виконана – разом підемо. Але зараз ми чітко зазначаємо: ми далі будемо боротися за майбутнє країни і за те, чого очікує український народ – за реальні і справжні зміни в країні», - наголосив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua