Арсеній Яценюк: Ми вдвічі скоротили ЄСВ. Це потребує відповідальності і з боку підприємців (відео)
неділя, 27 грудня 2015, 19:28

Змінами до Податкового кодексу вдвічі скорочений єдиний соціальний внесок, скасований додатковий імпортний збір, скорочені ставки оподаткування для підприємств, які чесно видобувають природний газ і збільшують енергетичну незалежність країни, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 27 грудня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в ухвалених податкових змінах було прийнято «безпрецедентне рішення»: «Ми вдвічі скоротили основний податок на заробітну платню, так званий єдиний соціальний внесок. Зараз він 41%. З наступного року це буде 22%».

Наприклад, зазначив він, на заробітній платі в 4,5 тисячі гривень роботодавець отримає економію 900 гривень.

«Ми як держава взяли на себе відповідальність за те, щоби Пенсійний фонд, незважаючи на зменшення сплати єдиного соціального внеску, був наповнений. З державного бюджету ми виділили до Пенсійного фонду додатково 100 мільярдів гривень, адже чим менший єдиний соціальний внесок, тим менше надходження до Пенсійного фонду. Але держава зобов'язана, з одного боку, стимулювати підприємця, а з іншого - в повному обсязі забезпечити виплату пенсій. І ми це зробимо», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до підприємців: «Така радикальна реформа єдиного соціального внеску потребує вашого розуміння, вашої відповідальності і вашої позиції. Ми зменшили вдвічі ЄСВ, це дало додатковий ресурс. В результаті цього я прошу кожного українського підприємця вийти з тіні, перестати платити заробітні платні в конвертах».

«Ви отримали додатковий ресурс, як на розвиток власного бізнесу, так і на підняття реальної заробітної платні для кожного вашого працівника. Вдвічі скорочений податок дає можливість для бізнесу розвивати своє підприємство і більше платити своєму працівнику. Тому я розраховую на взаємність. І тільки взаємна довіра та взаємна відповідальність дасть можливість нам далі будувати стабільну українську економіку», - наголосив Глава Уряду.

Він підкреслив, що взаємна довіра повинна будуватися і між підприємцем і органами фіскальної служби. Саме тому Уряд розпочав широкомасштабну реформу Державної фіскальної служби: «Це скорочення як кількості працівників, так і кількості підрозділів Державної фіскальної служби. Це зменшення кількості перевірок і, основне - зміна порядку відшкодування податку на додану вартість».

«Тепер не буде ручного режиму. Виключно прозорий і публічний підхід при відшкодуванні податку на додану вартість всім суб'єктам підприємницької діяльності. І це стало частиною нового податкового закону», - наголосив він.

«Нам, звичайно, треба далі буде працювати і над змінами до державного бюджету, і над новою редакцією Податкового кодексу. Це процес постійних реформ і постійних змін», - додав він.

Крім того, скасований додатковий імпортний збір: «Це означає, що ціна на імпортні товари також піде вниз».

«Додатково ми кардинально змінили рентну політику при видобутку природного газу. Ми вдвічі скоротили ставки оподаткування для підприємств, які чесно і прозоро видобувають природний газ і збільшують нашу енергетичну незалежність. Наша мета – через 10 років Україна повністю повинна стати енергетично незалежною. І наша податкова політика саме на це спрямована», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua