Арсеній Яценюк: Ми зобов’язані повністю змінити суддівський корпус (відео)
субота, 3 жовтня 2015, 17:25

У країні необхідно завершити судову реформу і змінити в цілому суддівський корпус - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у Чернівцях в суботу, 3 жовтня, спілкуючись зі студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Він зазначив, що триває дискусія щодо реформи судової системи, і існують думки, «що треба перевиховувати чинний склад суддівського корпусу».

«Я не стою на цих підвалинах. Ми не можемо перевиховати тих, які не піддаються перевихованню», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк зазначив, що партнери з країн Балтії «сказали, що зробили помилку 20 років тому, коли не поміняли суддів».

В Україні за рік вузи випускають 12 тисяч юристів, а загалом в країні 9 тисяч суддів: «Хіба ми не можемо змінити в цілому суддівський корпус? Ми зобов’язані це зробити».

Глава Уряду також наголосив на необхідності змін у прокуратурі, яка «поки що залишилася старого стандарту».

Арсеній Яценюк нагадав, що вже cтворене Національне антикорупційне бюро. Уряд профінансував його, і зараз найняті нові детективи НАБ, за результатами конкурсів і тренінгів – «так само, як обиралися українські поліцейські».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua