Арсеній Яценюк – Міністерству енергетики і АМКУ: «Чим нижча вартість нафти, тим нижча ціна на АЗС» (відео)
середа, 13 січня 2016, 13:21

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив Міністру енергетики та вугільної промисловості України провести зустріч із Антимонопольним комітетом України та операторами ринку стосовно зменшення вартості пального у зв’язку з падінням цін на нафту та звернувся до АМКУ напрацювати прозору формулу ціноутворення на нафтопродукти. Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 13 січня.

«Ціна на нафту вже зараз на рівні 30 доларів, а заправки поки що стоять на тих самих цінових параметрах, що й місяць тому», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Це не адміністративний тиск. Йдеться виключно про економічні передумови зменшення вартості нафтопродуктів на автозаправних станціях. Якщо ціна на нафту на рівні 30 доларів, рахуємо дуже просто: плац, ПДВ, транспорт, акцизи. І таким чином вже сьогодні ми бачимо, що є можливість для певного зменшення цін на нафтопродукти на автозаправних станціях. Підкреслюю - виключно ринковими методами. Чим менша ціна на нафту - тим менша ціна на «пістолеті», - наголосив Прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності виконання Антимонопольним комітетом доручення щодо напрацювання  разом із операторами ринку «формули ціноутворення на нафтопродукти в залежності від того, яка ціна на нафту на світових ринках».

«Чим нижча ціна нафти на світовому ринку - тим нижча ціна буде на автозаправній станції, і навпаки. Це повинна бути публічна, прозора формула і публічний підхід. Поки що Антимонопольний комітет України вже протягом трьох місяців не спромігся це зробити. Я сподіваюся, що вони знайдуть механізми», - підкреслив Прем’єр-міністр.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua