Арсеній Яценюк: Мін’юст надіслав російській стороні запит щодо повернення в Україну Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва
четвер, 10 березня 2016, 15:28

Міністерство юстиції надіслало російській стороні запит щодо повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Олександровича Кольченка і Геннадія Сергійовича Афанасьєва, незаконно засуджених російським режимом.

На засіданні Уряду в четвер, 10 березня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до МЗС «підключитися до цієї справи, щоби західні партнери підтримали запит української сторони».

Арсеній Яценюк підкреслив, що уся світова спільнота і особисто Президент України «роблять все можливе і неможливе для того, щоби була звільнена з російського полону Надія Савченко». Водночас, підкреслив Глава Уряду, російський режим незаконно засудив українських громадян Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва: «Проти них російський режим вже виніс незаконні і неправосудні вироки. Це політичні в’язні, якими повинна опікуватися українська держава».

Прем’єр-міністр підкреслив, що доручив Міністру юстиції України Павлу Петренку зустрітися з сім'ями Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва «з тим, щоби визначити, які подальші дії української держави щодо захисту від незаконного сталінського «правосуддя», яке вчиняється російським режимом по відношенню до українських громадян».

На засіданні Уряду Павло Петренко проінформував, що Міністерство юстиції надіслало російській стороні запит щодо повернення на територію України чотирьох українських громадян: Олега Геннадійовича Сенцова, Юрія Даниловича Солошенка, Олександра Олександровича Кольченка і Геннадія Сергійовича Афанасьєва.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства закордонних справ України «підключитися до цієї важливої справи, щоби всі західні партнери підтримали запит української сторони і вимагали від Російської Федерації виконання відповідної міжнародної конвенції».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua