Арсеній Яценюк на 150-річчі народження Андрея Шептицького: Ми маємо стояти не під політичними прапорами, а під єдиним українським державним прапором
неділя, 1 листопада 2015, 18:52

У неділю, 1 листопада, Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк взяв участь в Урочистій академії з нагоди 150-річчя з Дня народження митрополита Андрея Шептицького в Національній опері ім. Тараса Шевченка.

Глава Уряду підкреслив, що Україна «потребує візіонерів, державотворців і батьків-засновників». У нас, сказав він, є такі державотворці й візіонери. Це - митрополит Андрей Шептицький, який «звернувся до кожного з нас сказати, що наша держава – це те, що в наших спільних зусиллях».

Він підкреслив, що будівництво держави – «це не просто обрання так званих політичних еліт»: «Будівництво держави – це не просто ухвалення законів, не просто наявність інституту Президента, Прем'єра чи парламенту. Будівництво держави – це велика воля народу. І митрополит Андрей Шептицький за 50 років до проголошення української незалежності сказав нам про те, що державу можна збудувати, якщо в тебе є велика воля і знання».

«Тоді митрополит нас застеріг від розбрату, сварок і того, щоби ми стояли під політичними прапорами. А маємо стояти тільки під єдиним українським державним прапором», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду нагадав слова митрополита про те, що немає такої ціни, яку не можна було б заплатити за українське військо: «Держава є тільки тоді державою, коли здатна за себе воювати і боротися. І 20 місяців наша армія і наш народ воює і перемагає. Велика слава учасникам АТО і українським воїнам за те, що ми втримали 20 місяців свою незалежність і свою територіальну цілісність».

Так само митрополит Андрей застерігав від розчарування, нагадав Глава Уряду, щоб не було так, як горить сіно – «швидко спалахнуло і згоріло»: «Наш вогонь –  дуже довго горить. Наш вогонь – це наша витримка, віра і єдність. Наш вогонь – це захист одне одного, нашої держави і наших спільних цінностей».

«У нас є дороговказ, як зробити Україну сильною державою, а українця - гідним громадянином України в об'єднаній Європі. Тепер тільки лишилося виконувати цей дороговказ - із сумлінням, тяжкою працею, вірою і впевненістю. І це буде найкращий пам'ятник державотворцю митрополиту Андрею Шептицькому», - сказав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua