Арсеній Яценюк на BBC: Якщо Путін хоче залишитися в історії як Адольф Гітлер – він зараз до цього йде (відео)
понеділок, 14 лютого 2022, 17:23

«Путін має зрозуміти, як він хоче залишитися у світовій історії. Якщо він хоче залишитися в історії як Адольф Гітлер – він зараз до цього йде», - наголосив в інтерв’ю BBC Прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на питання, чи не спливає уже зараз час для дипломатії, Арсеній Яценюк наголосив: «Усе залежить від Путіна. Чи хоче він реальної дипломатії, чи хоче розв’язати війну. Путін має зрозуміти, як він хоче залишитися у світовій історії. Якщо він хоче залишитися в історії як Адольф Гітлер – він зараз на цьому шляху. Сьогодні є різні шляхи дипломатії. Я сподіваюся, що ми на шляху дипломатії Черчилля, а не Чемберлена».

«Усі роблять свою роботу. США та Велика Британія зробили чудову роботу, коли прийняли рішення постачати летальну зброю Україні. Підтримати Україну не лише на словах, а й справжніми діями», - наголосив він.

Натомість у Німеччини та Франції, підкреслив Арсеній Яценюк, зараз «певна човникова дипломатія»: «Вони намагаються мати діалог із Путіним. Я не вірю в діалог із Путіним, якщо цей діалог не підкріплений дуже сильною позицією, як в економічному, фінансовому, так і військовому сенсі».

Відповідаючи на запитання щодо можливості компромісу щодо терміну вступу до НАТО, Арсеній Яценюк наголосив:

«Єдиний компроміс, який прийме Путін, - це капітуляція України. У нас немає жодної нечіткості в питанні членства України в НАТО. Це записано в українській конституції. Єдина дієва гарантія безпеки України – це членство в НАТО. Крапка».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua