Арсеній Яценюк на CNN: Мета росії не змінилася - путін хоче захопити стільки, скільки зможе
середа, 30 березня 2022, 15:47

«Нічого не змінилося. Кінцева мета росії – захопити Україну. І путін хоче взяти стільки, скільки зможе. Ослабити НАТО, розірвати ЄС. Кінцева мета росії - боротьба проти вільного світу і проти США», - підкреслив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в інтерв’ю CNN. 

Коментуючи хід переговорів, він підкреслив:

«Росіяни — майстри брехні, обману та «показухи». Кілька місяців тому кремль заявив, що виведе війська з українського кордону. Що потім сталося? Вони почали війну проти України».

На його думку, росія хоче продемонструвати міжнародній спільноті начебто вони готові вести чесні переговори: «Я не вірю цьому. Тому що росія робила все, щоб розв’язати війну». 

«Путін хоче виграти час. Безсумнівно, вони хочуть перегрупувати свої війська. Оце їхнє рішення вивести групи з-під Києва. Звісно, адже українські збройні сили почали контрнаступ. А в росіян немає живої сили, боєприпасів, і вони розуміють, що не змогли оточити і захопити Київ», - наголосив він. 

На шляху до миру, підкреслив Арсеній Яценюк, необхідно пришвидшити постачання летальної зброї до України, посилити санкції проти РФ: «Потрібна сильна українська армія та єдність у рамках ЄС та НАТО. Що сильніші ми, то більше у нас шансів досягти домовленості з росіянами, але не зараз». 

Щодо нейтралітету України, Арсеній Яценюк наголосив: «Не вірю в будь-який нейтралітет у цьому світі. Є чорне або біле. Або ми під захистом НАТО, або Росія завжди буде намагатися захопити Україну».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua