Арсеній Яценюк на КБФ: В руках Путіна не ключ до миру. В його руках - автомат для війни
середа, 1 грудня 2021, 13:40

Путін не має права нам окреслювати червоні лінії. Наша червона лінія у відносинах з Росією і Путіним – це лінія нашого державного кордону разом із Кримом, Донецьком і Луганськом, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, голова Київського Безпекового Форуму Арсеній Яценюк, відкриваючи КБФ 1 грудня. 

Арсеній Яценюк підкреслив, що з 2014 року російська загроза тільки посилюється: "Так, в 2014 році ми були в найбільш гарячій стадії війни. Тоді добробати, українські військові, волонтери, все українське суспільство і тодішня українська влада стали на захист своєї країни”. 

“2014 року Путін чітко показав, що для нього немає жодних ліній, для нього немає жодного міжнародного права - для нього є завдання. Завдання відновлення Радянського Союзу”.

Ще одне завдання Путіна, наголосив Арсеній Яценюк, - “відновлення ГКЧП”: “Українська незалежність була проголосована в Верховній Раді України тоді після того, коли був провалений ГКЧП. Він начебто програв. Але ГКЧП існує сьогодні в путінській Росії”.

“Відновлення радянської імперії і керування цією імперією шляхом ГКЧП – це і є політика Путіна”, - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що категорично не погоджується з тезою, начебто ключ до миру в Україні лежить в Кремлі і знаходиться в руках Путіна: "В руках Путіна не ключ до миру. В руках Володимира Путіна – автомат для війни. Для війни проти України, війни проти Європи, проти всього демократичного і західного світу”.

"Саме тому Путін не має права нам окреслювати червоні лінії, які він нещодавно заявив. Вважаю, що Україна і наші західні партнери повинні чітко окреслити ті червоні лінії, які за жодних обставин путінська Росія не може перетнути”, - підкреслив голова КБФ.

“Наша червона лінія у відносинах з Росією і Путіним – це лінія нашого державного кордону. Нашого державного кордону, який повинен проходити по тій території, де Крим, Донецьк і Луганськ, що є невід’ємною частиною української держави. От наша червона лінія”, - наголосив він.

Наша червона лінія, підкреслив Арсеній Яценюк, – це суверенне право України приймати рішення про членство як в Європейському Союзі, так і в НАТО: "Це наша доля, наше рішення, і це рішення закріплено в українській Конституції. І настане час, коли Україна стане повноправним членом як ЄС, так і НАТО”.

“Наше суверенне право і наша червона лінія – це захищатися і оборонятися. Наше право – це озброюватися для захисту української держави. І ніхто не має права зупинити нас від того, щоб Україна посилювала свою армію і щоб союзники допомагали в озброєнні армії для оборони України”, - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua