Арсеній Яценюк: На наступний рік судова реформа є національним пріоритетом (відео)
вівторок, 29 грудня 2015, 20:17

«Моя позиція була і залишається наступна: нам необхідна заміна всіх 9 тисяч суддів, а не косметичний ремонт», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

«Косметичний ремонт – це коли начебто провели переатестацію, начебто провели люстрацію, тільки всі ті, які незаконно судили, судять далі, в тих самих кабінетах, в тих самих мантіях. Це не судова реформа, це імітація», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк назвав реформу судочинства «національним пріоритетом на наступний рік»: «Не можна побороти корупцію, маючи корумповану судову систему. Тому що будуть політичні чи замовні суди, будуть хабарництво і буде відсутність захисту прав і свобод громадян в цій країні. Не можна залучити інвестора, якщо в країні немає правової держави, немає суду, який захистить. Не можна притягнути до відповідальності жодного чиновника». 

«Тому судова реформа – це основа будь-якого демократичного суспільства. Незалежний, чесний і справедливий суд - це завдання для всієї української влади», - підкреслив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua