Арсеній Яценюк: На наступному тижні має бути створене незалежне національне агентство з закупівлі ліків та медпрепаратів (відео)
середа, 28 жовтня 2015, 14:07

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Міністру охорони здоров’я Олександра Квіташвілі на наступне засідання Уряду винести рішення про створення незалежного національного агентства з закупівлі лікарських засобів та медичних препаратів. Про це Глава Уряду наголосив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 28 жовтня.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності «вивести з-під Міністерства охорони здоров'я функцію закупівлі лікарських засобів».

«Чому йде війна за посаду Міністра охорони здоров'я? Мета тільки одна – призначити свого міністра, щоб він контролював всі закупівлі. Функція Міністра відповідно як до закону, так і до коаліційної угоди, лежить у формуванні державної політики, а не витрачання державних грошей на закупівлі чи управління об'єктами державної власності», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі на наступне засідання Уряду винести рішення про створення незалежного національного агентства з закупівлі лікарських засобів та медичних препаратів.

«Буде номінаційний комітет, міжнародні організації призначать керівника і будуть контролювати систему закупівель лікарських засобів і медичних препаратів за державні кошти», - підкреслив він.

«Ми повинні поставити в цьому крапку на наступному тижні», - додав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua