Україна і Туреччина підписали кредитний договір про надання Україні 50 млн доларів США (відео)
понеділок, 15 лютого 2016, 13:21

Відбулися переговори Прем’єр-міністра України, лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка та Прем’єр-міністра Турецької Республіки Ахмета Давутоглу, який перебуває в Україні з візитом на запрошення Глави українського Уряду. Перед переговорами урядових делегацій відбулася зустріч Прем’єр-міністрів України та Туреччини у двосторонньому форматі.

У рамках візиту було підписано кредитний договір між Урядами України та Турецької Республіки, що передбачає надання Україні 50 млн доларів США кредиту на фінансування загального фонду Державного бюджету. Кредит надається на п’ять років із фіксованою ставкою 2,5% річних.

Документ підписали Міністр фінансів України Наталія Яресько та представник Секретаріату казначейства апарату Прем’єр-міністра Турецької Республіки.

Також було підписано угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про передачу Україні укомплектованого збірного наметового польового шпиталю. Угоду підписали Надзвичайний і Повноважний Посол України в Турецькій Республіці Сергій Корсунський та заступник Міністра охорони здоров’я Турецької Республіки Еюп Гюмюш.

На початку переговорів Арсеній Яценюк висловив вдячність турецькому народу за підтримку територіальної цілісності і незалежності України, «за підтримку в нашій боротьбі проти російської агресії та підтримку позиції про те, що Крим є Україною, як і Донецьк та Луганськ».

«Наші країни захищають свої кордони і своїх громадян, свою територіальну цілісність, незалежність і суверенітет», - підкреслив Глава Уряду України.

На порядку денному переговорів, підкреслив він, - продовження економічного діалогу між Україною та Туреччиною і питання угоди про зону вільної торгівлі: «Ми цінуємо присутність турецьких інвесторів в українській економіці, і економічний діалог та економічні програми між Україною та Туреччиною повинні розвиватися».

Арсеній Яценюк зазначив, що турецька делегація, яка прибула до України, - одна з найбільших за історію двохсторонніх відносин між двома країнами: «Усі наші міністри так само готові до конкретного діалогу по кожній сфері - починаючи з інфраструктури і закінчуючи енергетикою і оборонними питаннями».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua