Арсеній Яценюк: На порядку денному Уряду - широкомасштабна реформа ДФС та митниці, приватизація і дерегуляція (відео)
неділя, 14 лютого 2016, 19:14

На порядку денному Уряду України на 2016 рік - проведення широкомасштабної реформи ДФС та митниці, прозора приватизація, завершення податкової реформи і продовження процесу дерегуляції. Про це Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк сказав у «10 хвилинах» у неділю, 14 лютого.

Для того, аби створити сприятливий бізнес-клімат, завданням номер один для українського Уряду він назвав «наведення ладу в українській Державній фіскальній службі та на українській митниці».

Арсеній Яценюк нагадав, що ця реформа була представлена Міністерством фінансів на засіданні Уряду цього тижня. Зокрема, до управління чотирма митницями будуть залучені міжнародні компанії: «Для того щоб ми побачили, як це працює в західних країнах, щоб ми залучили найкращий іноземний досвід і продемонстрували всім іншим митницям високі стандарти і зразки, як обслуговувати український бізнес і як не брати хабарі».

Найшвидший механізм для залучення зовнішніх інвестицій, підкреслив він, – це чесна і прозора приватизація об'єктів державної власності: «Це в тому числі і шлях подолання корупції в державних компаніях».

«Цього року ми зобов’язані розпочати масштабну прозору і чесну приватизацію. І сподіваюсь, що тут у нас із Парламентом є повне порозуміння в необхідності того, щоби інвестор прийшов в українські компанії, дав сюди гроші, створив нові робочі місця і безпосередньо залучив інвестиції», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду наголосив на необхідності завершити податкову реформу. Перший крок, підкреслив він, уже зроблений: «Ми вдвічі зменшили один з найбільших податків на бізнес - податок на заробітну платню».

Проте податкова реформа, за його словами, – «це не просто зміна ставок оподаткування, це в першу чергу зміна системи адміністрування податків, спрощення сплати податків і прибрання низки бюрократичних функцій, які провокують тільки корупцію по відношенню до платників податків».

«Тут Уряд і Парламент повинен мати єдину платформу податкової реформи. Сподіваюсь, що Парламент підтримує Податковий кодекс, внесений Кабінетом Міністрів України», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Серед ще одних необхідних кроків Арсеній Яценюк назвав продовження процесу дерегуляції: «Дерегуляція проводиться протягом останніх двох років. Зроблено багато, але недостатньо. І тому крок за кроком ми повинні далі рухатися по зменшенню функцій держави і спрощенню будь-яких реєстраційних, ліцензійних і інших функцій, які держава надавала, і в тому числі по спрощенню життя для кожного підприємця».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua