Арсеній Яценюк на відкритті нового корпусу ЧНУ: Прогрес у світі не зупиняється, і наші науковці мають стати творцями цього нового світу (відео)
вівторок, 30 серпня 2016, 13:41

У вівторок, 30 серпня, лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк та міністр освіти і науки України, представник «Народного фронту» Лілія Гриневич взяли участь у відкритті нового – VIII корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, випускником якого є Арсеній Яценюк.

У цьому корпусі, зокрема, розміщуватимуться кафедри Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості розвитку  ІТ-технологій в Україні: «Світ настільки швидко змінюється й настільки активно рухається прогрес, і ми повинні стати форпостом цього прогресу».

«Держави, які покладалися виключно на власні корисні копалини: нафту, газ, руду, -  перестали бути лідерами. Лідери тільки ті, хто мають наукові досягнення, створюють нові ідеї. І тут повинно бути місце народження таких лідерів, місце народження наших буковинських Нобелівських лауреатів, найкращих досягнень для України і світу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він звернувся до викладачів і професорів університету: «Наші студенти отримають тільки ті знання, які передасте ви їм. І тому якість освітнього процесу, самонавчання і підняття власного авторитету і власної освіти є запорукою того, щоб наші студенти були найкращі й найсильніші».

Арсеній Яценюк також звернувся до ректора університету, професора Степана Мельничука, наголосивши на важливості дистанційного навчання та можливості дистанційно прослуховувати курси найкращих світових університетів, зокрема Ivy League («Ліги плюща»), для чого необхідний високий рівень знань англійської мови: «Для цього необхідно, щоб ми усвідомили: прогрес у світі не зупиняється. Світ інший, і ви повинні стати творцями цього нового світу. І для цього у нас все є. Основне, що у нас є, - це ми, українці, наш розум, наші переконання і віра в наш успіх»

Довідково 

Відповідно до ухваленого парламентом закону про відзначення 140-річчя Чернівецького університету, Уряд Арсенія Яценюка своєю постановою від 3 серпня 2015 року №543 виділив близько 10 млн грн на добудову VIII корпусу ЧНУ.

 

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua