Арсеній Яценюк - нацгвардійцям: «Росія змінила світовий порядок денний. І ми першими стали на фронті боротьби за права, свободи і свою країну»
четвер, 24 березня 2016, 17:15

У четвер, 24 березня, Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк взяв участь в урочистостях до другої річниці створення Національної гвардії України.

Глава Уряду вручив нагородний кортик Командувачу Національної гвардії України генерал-лейтенанту Юрію Аллерову. За вагомий особистий внесок у зміцнення законності і правопорядку,  зразкове виконання службових обов’язків, виявлені при цьому ініціативу та високий професіоналізм відзнаками нагороджено вісім військовослужбовців Національної гвардії України.

Арсеній Яценюк привітав присутніх із другою річницею створення Національної гвардії: «Національна гвардія захищає націю, яка бореться проти російської агресії за свою країну. Націю, яка продемонструвала всьому світу і всій Європі, що вони - сильні люди».

Два роки тому, нагадав Глава Уряду, Національна гвардія була фактично створена з нуля: «Нова країна поставила перед Національною гвардією нові виклики і завдання».

Нові виклики, за його словами, нові виклики не тільки в Україні, а й у світі: «Хто ще декілька років тому міг подумати, що визначальним  у світовій міжнародній політиці буде право сили, а не сила права?».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Російська Федерація порушила норми міжнародного права, незаконно анексувала українську територію Автономної Республіки Крим, захопила Донецьк і Луганськ і намагалася  «захопити Україну і знищити її як незалежну державу,  де основа - дух свободи українця»: «Росія змінила світовий порядок денний. І саме ми першими стали на фронті боротьби за права, свободи і за свою країну».

Глава Уряду підкреслив, що Україна захищає в тому числі й європейські кордони: «Наші європейські партнери повинні не просто усвідомити це, але цінувати і допомагати».

Він нагадав, що міжнародні партнери надають підтримку Національній гвардії, зокрема тренуваннями, «допомагаючи українській Національній гвардії стати сильнішою та ефективнішою».

Уряд, зазначив Арсеній Яценюк, утричі збільшив обсяг фінансування Національної гвардії - майже до 10 мільярдів гривень. Кабінет Міністрів у понад два рази збільшив грошове забезпечення для військовослужбовців Національної гвардії і зрівняли рівень грошового забезпечення військовослужбовців Нацгвардії і ЗСУ.

Проте найважливіше, підкреслив він  - це «45 тисяч українських хлопців і дівчат, які вступили до лав Національної гвардії».

Арсеній Яценюк висловив вдячність нацгвардійцям: «Наша спільна місія – захистити нашу країну і наших громадян. Довести всім, що ми сильна і горда нація. І ви як Національна гвардія виконуєте цей священний обов'язок. Знаю, що кожен із вас, присягаючи на вірність українському народу, не просто читав текст, а говорив те, у що він вірить і що робить».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua