Арсеній Яценюк наголосив на необхідності диверсифікації ринків для українських товарів: Прямі контракти, прямі постачання і доходи для держави
вівторок, 23 лютого 2016, 16:00

«Електроважмаш» та «Турбоатом» представлять проект поставок в Іран, Монголію, Казахстан, Бангладеш та Індію. Крім того, важливим є освоєння таких нових ринків, як Узбекистан, Казахстан, Туркменістан. Про це сказав Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у Харкові у вівторок, 23 лютого, під час відвідання заводу «Електроважмаш».

Він зазначив, що «Електроважмаш» зараз постачає обладнання в першу чергу на державні компанії – «Укренерго», «Центренерго» і «Укрзалізницю». Тому, за словами Глави Уряду, при затвердженні фінансових планів розвитку цих компаній окреме фінансування буде передбачено на інвестиційну складову, «щоб «Електроважмаш» мав замовлення».

Водночас Арсеній Яценюк наголосив на необхідності диверсифікації ринків. «Електроважмаш» разом із «Турбоатомом», підкреслив він, мають представити проект комплектної поставки в такі країни, як Іран, Монголія, Казахстан, Бангладеш та Індія. Українська делегація, зазначив він, відбуде до Ірану для переговорів з цього питання.

Крім того, важливим є освоєння таких нових ринків, як Узбекистан, Казахстан, Туркменістан, «для того щоб українські виробники виходили на ці ринки і перемагали світових гігантів», зазначив Арсеній Яценюк,додавши, що вже зараз «Електроважмаш» конкурує з такими компаніями, як  Siemens та Alstom.

«Наша продукція є якісною, наша продукція відома в світі. Українська банківська система і державні банки готові підтримати такі індустріальні проекти виходу українських компаній на зовнішні ринки» , - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що такий вихід на зовнішні ринки «повинен відбуватися безпосередньо»: «Прямі контракти, прямі постачання, збільшення доходів державних компаній, додаткова зайнятість і доходи в цілому української держави».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua