Арсеній Яценюк: Найбільший провал року - зневіра людей у владі та майбутньому. Але Україна знову вистояла (відео)
понеділок, 28 грудня 2020, 14:38

«В українців були дуже високі очікування 2019-го, навіть на початку 2020 року до коронакризи - очікування значних змін, економічного поступу, політичних реформ, впевненості у майбутньому. І все це розсипалося. І зараз динаміка того, що люди не вірять у завтрашній день, зневірюються у владі й своєму майбутньому, -  катастрофічна», - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у коментарі UA: Перший 28 грудня. 

Відповідаючи на запитання про головні перемоги року, що минає, Арсеній Яценюк наголосив, що може назвати перемогою хоча б те, що Україна прожила цей рік: «Людство і українці зіткнулися з коронакризою, з вірусом, який ніхто не очікував».

Арсеній Яценюк подякував українським медикам, які попри складну ситуацію в медицині впоралися з тим, щоби зупинити галопуючі темпи росту ковіду. Він висловив співчуття тим, хто втратив під час пандемії своїх близьких.

Відповідаючи на запитання про провали року  він назвав те, що «сьогоднішня ситуація в Україні і влада створила такі умови, коли люди стали знову не вірити»: «Очікування 2019-го, навіть на початку 2020 року, ще до коронакризи, - це очікування значних змін, економічного поступу, політичних реформ, впевненості у майбутньому. І все це розсипалося. І зараз динаміка того, що люди не вірять у завтрашній день, що люди зневірюються у владі, у своєму майбутньому, - вона катастрофічна. Якщо у нас коронакриза росте, то динаміка по довірі до влади і впевненості у майбутньому йде вниз».

Арсеній Яценюк підкреслив, що у влади не було амбіції, чого досягнути в 2019-му. Наприклад, що Україна найкраще серед країн Східної Європи бореться з коронавірусом: «Це відбулося, але завдяки праці безпосередньо лікарів, але не завдяки владі».

Так само й у міжнародній політиці, наголосив лідер «Народного фронту», зокрема, немає значного поступу до шляху до НАТО, в питанні повернення тимчасово окупованих територій - Донбасу, Луганську і Криму: «В очах Путіна, окрім крові, ми нічого не побачили. У трагедії з українським літаком Іран так і не пішов на всі вимоги України щодо розслідування цієї катастрофи. Програма з Міжнародним валютним фондом залишилася в темному незрозумілому кутку».

«Дуже добре, що Україна знову вистояла. Дуже добре, що українці знову пережили цей рік. І це вже велике досягнення», - наголосив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua