Арсеній Яценюк: Нам потрібно ще один-два роки, поки наша економіка знову почне зростати і стануть відчутні наслідки реформ
п’ятниця, 26 лютого 2016, 18:03

«Нам потрібно ще один-два роки, поки наша економіка знову почне зростати і стануть відчутні наслідки реформ. У такій ситуації гнатися за популярністю – це катастрофа», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Відповідаючи на запитання журналіста, Арсеній Яценюк наголосив, що Уряду вдалося  позбавити впливу на державні підприємства українських олігархів, зокрема Дмитра Фірташа: «Ми забрали в них нафтовий концерн «Укрнафта». Ми підвищили для них податки, ми не дали їм купити за безцінь жодного державного підприємства».

Глава Уряду підкреслив, що він «заплатив високу ціну» за проведення непопулярних реформ.

«Я ніколи не критикував президентську партію. Для мене важливіше зберегти нашу єдність, ніж здобути кілька відсотків популярності», - підкреслив він.

«Я зробив все для того, щоб уникнути сценарію 2005 року, коли після Помаранчевої революції демократичний табір розпався через внутрішню конкуренцію», - додав Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк наголосив, що Президент України «залишається його партнером»: «Ми багато разів разом приймали непопулярні реформаторські рішення. Я це поважаю».

Відповідаючи на питання журналіста, Глава Уряду зазначив, що сказав Президентові України: «Якщо я вас більше не влаштовую, вам потрібно сформувати новий Уряд». Проте неможливість сформувати новий Кабінет Міністрів, підкреслив Арсеній Яценюк, призведе до дострокових виборів: «А в цей час не буде нікого, хто міг би виконати наші життєво важливі кредитні угоди з Міжнародним валютним фондом».

«Зараз найважливішою є позиція «Блоку Петра Порошенка». Переважна більшість президентської партії підтримала вотум недовіри проти мене. Тепер я хочу знати, чи вони підтримають наші подальші реформи.  Якщо так, то ми можемо спільно шукати нових партнерів для коаліції. Наприклад, серед 51-го позафракційного. Крім того, я б бачив в коаліції Ляшка», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua